Grad na drugi pogled u Infoshopu

foxiinfoshop_transpsrijeda, 26.10.2016. u 18.00 //Infoshop Karlovac///MUZA///Haulikova 22
KA-MATRIX organizira predstavljanje projekta Grad na drugi pogled i razgovor s jednom od autora, Tanjom Vujasinović.

Grad na drugi pogled je putujući interdisciplinarni edukacijski-izložbeni projekt koji povezuje angažirano promišljanje grada, umjetničku produkciju, edukaciju djece i mladih kroz radionice s renomiranim suvremenim umjetnicima te razvoj publike. Na samom predstavljanju naglasak će biti na prezentaciji radionice urbanog aktivizma koja će se također održati u sklopu Grada na drugi pogled pod vodstvom publicista i aktivista Saše Šimprage.

Projekt će se u cijelosti provesti u Karlovcu u suradnji s Gradskim muzejom Karlovac i udrugom KA-MATRIX u drugoj polovici 2017. godine.
Za vrijeme provedbe projekta u Karlovcu će biti organizirane vođene urbane šetnje, predavanja i dodatne radionice iz društvenih i umjetničkih područja koja se na različite načine bave urbanim kontekstom, a koje će uz video radionice doprinijeti sagledavanju, propitivanju i imaginiranju urbanih identiteta grada.
Radionicom se želi upoznati polaznike s metodama i alatima građanskog aktivizma te potaknuti aktivno promišljanje prostora i društvenu odgovornost kroz konkretni angažman.

Predstavljanje projekta Grad na drugi pogled organizira KA-MATRIX u okviru programa Infoshopa Karlovac, Moment kulture uz potporu Ministarstva kulture RH.

—————————————–

Više o projektu Grad na drugi pogled

Projekt strateški umrežava sudionike i na inovativan način jača interes zajednice za praćenje i sudjelovanje u programima suvremene umjetnosti i kulture u lokalnom kontekstu.
Projekt je do sada uspješno realiziran u Velikoj Gorici 2013. u suradnji s Galerijom Galženica, 2015. u Rijeci u suradnji s MMSU, 2016. u Koprivnici u suradnji s Muzejom grada Koprivnice, a u tijeku je Sisak u suradnji s Galerijom Striegl. Osim u Karlovcu u planu za iduću godinu je provedba projekta i u Splitu u suradnji s Galerijom umjetnina i MKC-om Split.
Suvremena umjetnička produkcija i audiovizualna produkcija mladih potiču se kroz uključivanje suvremenih umjetnika koji realiziraju video radove inspirirane gradom u kojem se projekt odvija, dok istovremeno vode besplatne radionice s učenicima lokalnih škola koji također reagiraju na svoju neposrednu urbanu okolinu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *