Kustoski desk Virtualnog muzeja karlovačke industrije

30.8.-10.9. galerija ZILIK, Karlovac
KA-MATRIX organizira program Kustoski desk Virtualnog muzeja karlovačke industrije. Izložba s izborom eksponata Virtualnog muzeja otvara se u etvrtak, 30. kolovoza u 19:00 sati u galeriji ZILIK, a moći će se razgledati do 10. rujna

Kustoski desk zamišljen je kao informativni pult, dokumentacijski centar, multimedijska izložba i umjetnička instalacija. Program u ZILIK-u će u okviru sedmodnevnog postava omogućiti posjetiteljima razgledavanje dijela postava virtualnog muzeja karlovačke industrije ali i direktno sudjelovanje u prikupljanju novih eksponata.
Posjetitelji će moći donijeti predmete iz vlastitih kolekcija (fotografije, proizvode i uređaje) koje će voditelji programa dokumentirati (fotografirati/digitalizirati i/ili skenirati) i na licu mjesta uvoditi u virtualni muzej. Na ekranu će biti prikazane fotografije i video snimci vezani za karlovačko industrijsko naslijeđe, a u prostoru će biti postavljene fotografije, planovi i drugi radovi vezani za industriju te više proizvoda (predmeti, uređaji i alati) proizvedenih ili korištenih u karlovačkoj industriji .

Za vrijeme trajanja programa održat će se radionica dokumentiranja predmeta vezanih za karlovačku industrijsku baštinu kako bi se sudionicima pojasnio način rada kustosa dok uvodi nove artefakte u bazu podataka. Tijekom izložbe kustoski desk će biti otvoren za javnost kako bi posjetitelji, osim razgledavanja izložbenog postava, i sami mogli sudjelovati u prikupljanju, bilježenju, dokumentiranju i objavljivanju prikupljenih informacija.

Virtualni muzej karlovačke industrije pokrenuo je Gradski muzej Karlovac 2014. godine kako bi u virtualnoj sferi prevladao fizička ograničenja u prikupljanju i prezentaciji artefakata te dokumentiranju proizvodnih procesa i prostora, kao i u pozicioniranju čitavih spomeničkih kompleksa u društveno-povijesni kontekst i stavio na kulturno-turističku kartu.

Kustoski desk Virtualnog muzeja karlovačke industrije organizira udruga KA-MATRIX u okviru programa Nova kultura _ Hibridni grad 018. u partnerstvu s Gradskim muzejom Karlovac uz potporu zaklade Kultura Nova, Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Grada Karlovca i Karlovačke županije i uz suradnju s Dječjim domom Vladimir Nazor – Galerija ZILIK.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *