Mobile Arte Dome – MAD

MAD_00310.-14.06.2015. Spomenik žrtvama fašizma*, Karlovac
KA-MATRIX kroz projekt Nova kultura _ Hibridni grad 015. od 10. do 14. lipnja u Karlovcu organizira program Mobile Art Dome – MAD koji uključuje radionice, umjetničke performanse, projekcije i druženje s gostujućim umjetnicima i društvenim aktivistima iz udruge UKE.

MobileArtDome – MAD je projekt koji stvara hibridno okruženje za eksperimentalnu umjetnost i transdisciplinarne strategije.
Radi se o modularnoj geodezijskoj kupoli instaliranjem koje se stvara privremeni autonomni prostor u kojem se kroz participaciju posjetitelja i suradnju s gostujućim umjetnicima i aktivistima istražuje i producira u sferi interakcije umjetnosti, socijalnog i znanosti.

>>>>>>>>>

Program

*10.6. Srijeda 19:00
MUZA / Haulikova 22

Prezentacija: Buckminster Fuller i kako s manje napraviti više
Diskusija: Na marginama održivosti – obnovljivi izvori energije i recikliranje

Fuller je tvorac geodezijske kupole no također i otac filozofije održivog razvoja kroz studiranje prirode i fizike koju je gledao s očima umjetnika i poete. Prezentacija obrađuje pojmove kao što su transdisciplinarne strategije, recikliranje i upcycling, obnovljivi izvori energije i sl.

11.6. Četvrtak
Spomenik žrtvama fašizma

10h – 20 h s pauzom 13 – 15 h
Radionica podizanje geodezijske kupole

Kako shvatiti arhitekturu geodezijske kupole, koliko je materijala potrebno, koje su moguće primjene? Geodezijska kupola je primjer arhitekture koja je primjer Fullerove izreke “S manje napraviti više”. Njena je primjena je višestruka: stambeni objekti, vikendice, prostor za zbrinjavanje nastradalih prilikom velikih nesreća, stadioni, aerodromi, staklenici i garaže.

12.6. Petak
Spomenik žrtvama fašizma
11 – 14 h
radionica Osnove obnovljivih izvora energije
Ova radionica će kroz jednotavne primjere potaknuti neodlučne na korištenje OIE. Ako želite krenuti putem održive energetske učinkovitosti OIE su prava stvar. No kako znati što kupiti, gdje i kako spojiti? Koje baterije, koje panele, koliko Watti, koliko ampera…?

18 – 20 h
Radionica Postavljanje opreme za radio performans

21 h
MAD Radio – performans
audio-vizuelni eksperimentalni performans koji uključuje prijenos zvuka putem radijske frekvencije. Ponesite svoje slušalice za mobilne telefone ili ako ste u retro izdanju donesite stare walkmene s radio prijemnicima. Sve vrste radio prijemnika na baterije su dobrodošle. Nastupaju: Kruno Jošt, Tin Dožić + pozivamo lokalne umjetnike, glazbenike, wanna be radijske voditelje da se pridruže

13.6. Subota
Spomenik žrtvama fašizma

10 – 14 h
Geek’s Garden za roditelje i djecu
Radionica upcyclinga – pretvaramo kompjutorski otpad, PET ambalažu, kutije od DVD-ova i sl. u zdjelice za uzgoj hranjivih obroka.

17 – 19 h
Veganski DIY Geek’s Garden solarni roštilj
(ponesite vegetarijansku hranu i “satelitsku antenu” koju više ne koristite!)

14.6. nedjelja
10 – 15 h
Spuštanje kupole

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Svi programi osim uvodnog predavanja će se održati na platou ispred spomenika žrtvama fašizma.
Uvodno predavanje i diskusija (srijeda, 10.06.) održavaju se u prosotru vege-kluba Chandra (MUZA – Haulikova 22)

Pozivamo sve zainteresirane da se prijave za radionice na mail info@ka-matrix.hr, mobitel 095 444 6880 ili osobno u prostorije udruge u prostoru MUZA-e (Haulikova 22, Karlovac).
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

linkovi:

http://gentlejunk.net/mobileartdome/

http://www.uke.hr/blog/2014/05/16/rad-u-tehnickom-muzeju/

KA-MATRIX
https://www.facebook.com/hibridnigrad
https://www.facebook.com/UDRUGAKAMATRIX

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Projekt Nova kultura – Hibridni grad 015. provodi se uz potporu Zaklade Kultura Nova, Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Grada Karlovca i Karlovačke županije.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *