Loading Događanja

« Sva Događanja

  • Ovaj događaj je prošao.

Izložba radova Undo-Delete-Retry

02.06.2023. @ 19:00 - 20:30

>02.06.2023. dvorište DC MUZA

KA-MATRIX u okviru rezidencijalnog gostovanja međimurske umjetnice Kristine Pongrac u Karlovcu organizira izlaganje radova i razgovor s umjetnicom koje će se održati u dvorištu DC MUZA 02.06.

19:00 izložba fotografija i razgovor s umjetnicom (dvorište DC MUZA)

Tijekom gostovanja u Karlovcu Kristina Pongrac vodit će foto-šetnju uz rijeku Kupu tijekom koje će sudionici napraviti seriju fotografija vezanih za prometno i industrijsko naslijeđe rijeke. Umjetnica će potom izraditi eko-instalaciju na lokaciji uz Kupu kojom prilikom će pokazati okupljeni način izrade ekološke boje. Prikupljene fotografije bit će izložene na izložbi u dvorištu DC MUZA u okviru javnog događanja na kojem će gostujuća umjetnica predstaviti vlastite radove.

Njezin dolazak u Karlovac inspiriran je rijekom Kupom, nekada važnom plovnom rijekom koja je imala velik značaj za razvoj Karlovca kao gospodarskog/kulturnog središta. U svom radu sagledati će transformacije grada od vojnog do industrijskog središta, važnost koju je rijeka Kupa imala u prošlosti kao i značaj u suvremenom društvu. Rad će ujedno biti i kritika onoga što je danas zaboravljeno, a predstavljalo je bitan dio razvoja grada.

…o konceptu Undo-Delete-Retry
Izložba/instalacija umjetnice Kristine Pongrac predstavlja interdisciplinarni umjetnički rad na više lokacija u Karlovcu. Instalacija je predstavljena na Drava Art Biennalu (2017) i samostalnoj izložbi Strategije u pijesku i alternative (2022), a izrađena je u blizini HE Dubrava. Tematizira uništavanje okoliša i neadekvatno odlaganje građevinskog otpada u prirodnom okolišu. Osim gubljenja 1700 ha tj. 17 km2 močvarnog staništa koje je jako važno za čitav ekosustav, izgradnja hidroelektrane HE Dubrava u svrhu ekološke proizvodnje energije rezultiralo je također i povlačenjem podzemnih voda, sušenjem šuma, zemljišta i bunara na teritoriju od dvadeset sela.

Izložbu / instalaciju organizira i provodi udruga KA-MATRIX u okviru godišnjeg programa Nova kultura _ Hibridni grad .023 uz potporu Zaklade Kultura Nova, Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske , Grada Karlovca i Karlovačke županije.

Detalji:

Datum:
02.06.2023.
Vrijeme:
19:00 - 20:30
Događaj Category:
Događaj Tags:
, ,
http://ka-matrix.hr/ka-matrix-undo-delete-retry-gostovanje-kristine-pongrac-u-karlovac/

Organizator

KA-MATRIX
Pogledajte web stranicu Organizator

Lokacija

DC MUZA – dvorište
Jurja Haulika 22
Karlovac, 47000 Croatia (Local Name: Hrvatska)
Pogledaj na Google maps-u
Telefon:
0954446880