Loading Događanja

« Sva Događanja

  • Ovaj događaj je prošao.

Moment kulture_ Helena Rubčić: Radionica Umjetnička instalacija u klupskom okruženju

14.07.2022.

helena rubcic

14.07.2022. 13:00 Mala scena HD
Na MAloj sceni održat će se jednodnevna Radionica Umjetnička instalacija u klupskom okruženjukoju će voditi zagrebačka umjetnica Helena Rubčić.

Na ovoj radionici postavljanja svjetlosno-ambijentalne instalacije u klubskom okruženju umjetnica se bavi s istraživanjem mogućnosti svjetlosno-ambijentalne instalacije u klubskom okruženju i kroz spajanje vizualne i glazbene umjetnosti stvara kompletno ambijentalno iskustvo.

Obzirom na sve veću prisutnost korištenja novomedijskih tehnologija u likovnom izrazu vizualnu instalaciju moguće je ukomponirati u klupsko- koncertni prostor na način da one djeluju nerazdjeljivo i međusobno ovisno u svrhu postizanja dojma.
Ova radionica ujedno je i uvod u Helenino gostovanje u Karlovcu, na Maloj sceni HD, predviđeno za jesen 2022. godine.

Predviđeno postavljanje instalacije je vješanjem pleksiglas ploča ispred i pored pozornice te postav rasvjetnih tijela ispred ili iza instalacije u svrhu nastanka specifičnih vizualnih efekata.

Helena Rubčić, akademska je kiparica iz Zagreba. već nekoliko godina surađuje s udrugom KA-MATRIX a 2019. godina na Maloj sceni HD postavila je svoju prostorno – zvučnu instalaciju SAY.

Helena Rubčić nakon završene Škole primijenjene umjetnosti i dizajna u Zagrebu, smjera fotografskog dizajna 2014. godine upisuje Studij Kiparstva Akademije likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu. Dobitnica je dvije Pohvalnice Akademije likovnih umjetnosti za uspješan rad. Sudjelovala je na izložbi studenata u Klovićevim dvorima, 2016. godine sa skulpturom Vrtlog. Na međunarodnoj žiriranoj izložbi GrisiaYouth 2017 u Rovinju 2017. osvojila je drugu nagradu za rad Sjećanje na Lisabon. U sklopu projekta Svijetle pruge u Bjelovaru postavlja 2017. godine skulpturu Plamen te iduće godine skulpturu Lumina. Skulptura Aglomeracija sjećanja izložena je na izložbi Venientes u sklopu 34. Salona mladih, a 2018. godine izlaže na grupnoj izložbi u zagrebačkoj galeriji Šira. Godine 2018. imala je samostalnu izložbu u Galeriji Sv.Toma.
Trenutno radi kao restauratorica u tvrtci Art restauracija, Zagreb.

Detalji:

Datum:
14.07.2022.
Događaj Category:
Događaj Tags:
, , ,

Organizator

KA-MATRIX
Pogledajte web stranicu Organizator

Lokacija

Mala scena HD
Frana Kurelca 4
Karlovac, Croatia (Local Name: Hrvatska)
Pogledaj na Google maps-u