A/V plesni perfomans Hibridna Galerija – izgubljeno – nađeno

ho2016_lostandfound_72petak 09.12.2016. 19:00 sati. Bosanski magazin. Jurja Haulika 26
KA-MATRIX u okviru projekta U potrazi za izgubljenim – Hibridna okruženja organizira plesni performans / instalaciju pod nazivom Hibridna Galerija – izgubljeno – nađeno. Program će se održati u petak, 9. Prosinca u prostoru Bosanskog magazina (Haulikova ulica 26) s početkom u 19 sati. Ulaz je slobodan.

Program se sastoji od plesnog performansa koji potpisuje nagrađivana plesna koreografkinja Sanja Tek dok se kao scenografija koriste radovi iz prethodnih sezona programa Nova kultura _ Hibridni grad koji KA-MATRIX provodi od 2014. Godine.

Performansom se želi ukazati na mogućnosti povremenog korištenja zaštićene kulturne baštine za programe suvremene kulture, te međusobno nadopunjavanje različitih vidova izražavanja, kroz spoj instalacija i scenskog momenta uz stalnu potrebu preispitivanja trenutka kroz umjetničko i kulturno stvaralaštvo.

Program se provodi kroz projekt “U potrazi za izgubljenim-Hibridna okruženja uz financijsku potporu Hrvatske banke za obnovu i razvitak.

Partneri na projektu: Kinoklub Karlovac

Pomoć pri organizaciji A/V aktivnosti: Gradski muzej Karlovac, Streličarski klub Dubovac

***

Tijekom tri godine provođenja programa Nova Kultura_Hibridni Grad, udruga KA-MATRIX je svoje aktivnosti organizirala u javnim i/ili neiskorištenim prostorima, tematizirajući mogućnosti njihove privremene ili stalne prenamjene za programe suvremene umjetnosti i nezavisne kulture. Više umjetnika ostavilo je svoj trag stvarajući radove koji imaju širi društveni smisao ili otvaraju polje interakcije na relaciji autor-djelo-publika. Na ovaj način potiče se kritičko promišljanje javnih neiskorištenih površina kao i korištenje javnih prostora za interdisciplinarne prakse i nove umjetničke forme. Instalacije iz dosadašnjih programskih sezona šira javnost će moći još jednom vidjeti kao scenografiju audio-vizualnog performansa.

Projekt “U potrazi za izgubljenim – Hibridna okruženja” povezuje suvremenu umjetnost s neiskorištenim i zaboravljenim prostorima koji su kroz jednu etapu povijesti imali značajnu ulogu za kraj u kojem se nalaze. Bosanski magazin je izabran kao dio važnog kulturnog naslijeđa, nekadašnji vojni objekt u sklopu šire cjeline zaštićene stare gradske jezgre, Zvijezde. Bosanski magazin će u ovom slučaju biti poligon za suvremenu izvedbenu umjetnost gdje se korištenjem novih medija i formata (instalacije Između nas, Iza granica, TTYL) kao i novih formi umjetničkog izražavanja (suvremeni ples), prožimaju različita polja kulturnog, umjetničkog i društvenog djelovanja.

Projekt udruge KA-MATRIX “U potrazi za izgubljenim – Hibridna okruženja” dio je programa Nova Kultura_Hibridni Grad kojim se u Karlovac dovode novi i inovativni programi kojima se otvara mjesto interakcije suvremene umjetnosti s publikom.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *