Cigle i palete u Karlovcu – posljednja stanica plesne turneje Arbajt Kolektiva

12.07.2024. DC MUZA, Jurja Haulika 22 /// dvorište///
Nakon premijernih izvedbi plesne predstave Arbyte 2.0 u Osijeku i Koprivnici, Arbajt Kolektiv završava turneju u Karlovcu. Izvedba plesne predstave održat će u petak 12. 7. 2024. s početkom u 21:30 sati u prostoru MUZA, Jurja Haulika 22.
Plesna predstava Arbyte 2.0 elemente zahtjevnog fizičkog rada na gradilištu razvila je u uzbudljiv plesni pokret – ples sa ciglama. Projekt Arbyte 2.0 kao i rad samog kolektiva adresira problem nevidljivosti umjetničkog rada koji je u širem kontekstu često promatran kao hobi, a ne kao posao koji zahtjeva nadnicu. Kolektiv stoga koristi motive i scenografiju gradilišta kao polazišni materijal kako bi svoj rad učinio mjerljivim, te kako bi razbio mitove o romantiziranom pogledu na umjetnički rad koji se odvija u prekarnim uvjetima.

Plesna predstava Arbyte 2.0 premijerno je prikazana u Pogonu Jedinstvo u listopadu prošle godine, a gostovanje u Karlovcu dio je turneje koju Arbajt Kolektiv provodi kroz platformu Clubture s partnerima, udrugama ReArt iz Osijeka, KA-MATRIX iz Karlovca i Forumom udruga nezavisne kulture – FUNK iz Koprivnice. Nakon gostovanja u Osijeku i Koprivnici turneja završava izvedbom Karlovcu, u dvorištu MUZA u petak 12. srpnja 2024. s početkom u 21.30 sati.

FACEBOOK >>> https://www.facebook.com/events/534887582205840
Arbyte 2.0 predstavlja drugo poglavlje on-going projekta Arbajt Kolektiva koji čine Šimun Stankov (izvođač, autor, koreograf), Espi Tomičić (izvođač, dramaturg) i Una Štalcar-Furač (izvođačica, koreografkinja), Branimir Štivić (novomedijski umjetnik), Tena Starčević (kustosica i povjesničarka umjetnosti) i Ivana Korpar (producentica).

Program gostovanja provodi se kroz platformu Clubture uz potporu Ministarstva kulture i medija RH, Zaklade Kultura nova, Gradskog ureda za kulturu, međugradsku i međunarodnu suradnju i civilno društvo Grada Zagreba i Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva kroz program Centri znanja.

Predstava se održava za vrijeme programa proslave Dana grada – Zvjezdano ljeto 2024 uz sufinanciranje Grada Karlovca, Karlovačke županije i Zaklade Kultura nova.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *