Free Art Glitch 2023: rezidencija, studijski posjet, snimanje i produkcija

KA-MATRIX i Format C u 2023. godini nastavljaju suradnju organiziranjem produkcije Free/Libre Art Glitch – FLAG 2023. Tema ovogodišnjeg FLAG-a su zvuk i audio modifikacije, a provodi se kroz dvije etape otvorene javnosti: umjetničku rezidenciju i multimedijsku instalaciju. Ljetni rezidencijalni dio održava se kao terensko snimanje i montaža u Infoshopu Karlovac // MUZA dok će radovi nastali na FLAG rezidenciji i radionicama Fubar programa biti predstavljeni na izložbi u galeriji ZILIK u studenom 2023.

Okupljanje započinje snimanjem zvuka u industrijskim pogonima Tvornice turbina Karlovac pod vodstvom zagrebačkog multimedijskog umjetnika Tina Dožića.
Prikupljeni audio materijali bit će potom korišteni u tijeku suradničke rezidencijalne produkcije zvuka koji će se koristiti kao zvučna podloga za izložbu “TV wall” te kao soundtrack glitch dokumentarca koji zajednički producira ekipa Formata C i udruge KA-MATRIX.

Pozivamo sve zainteresirane građane/ke da se pridruže i uključe u zajednički rad, priključe audio snimanju u Tvornici turbina Karlovac i sesijama audio produkcije te planiranju daljnjih zajedničkih glitch radova i intervencija. Poziv je usmjeren svima aktivnima u suvremenoj kulturnoj produkciji (umjetnosti, računarstvu, dizajnu, organizaciji, edukaciji, povijesti umjetnosti, …), s interesom za eksperimentalnim novomedijskim tematikama, tehnikama i taktikama.

Zbog ograničenog broja sudionika molimo sve zainteresirane da nam se jave na info@ka-matrix.hr, telefon 095 444 6880 ili putem Facebook eventa / kontakta. Više informacija objavljivat ćemo na Facebook eventu rezidencije

// PROGRAM //

28.08.2023. 11:00-13:00 – studijski posjet i AV dokumentiranje (Tvornica turbina Karlovac)
29. i 30.08.2023. 15:00-19:00 – multimedijska i audio produkcija (Infoshop // MUZA)
05.11.2023. 19:00 – otvorenje izložbe TV Wall i razgovor sa sudionicima rezidencije (Galerija ZILIK)

Vrijeme rezidencije namijenjeno je umrežavanju, suradnji i mentoriranoj suradničkoj produkciji višekanalnog eksperimentalnog videa te završnoj prezentaciji umjetničkog rada u formi multimedijske video instalacije (prikazane CRT televizorima i monitorima) u gradu Karlovcu i u programu zagrebačkog /’fu:bar/ glitch art festivala (listopad 2023.).

~~~

“free-libre_art_-_glitch” program umjetničkih rezidencija organiziraju KA-MATRIX – udruga za društveni razvoj i umjetnička organizacija Format C u okviru programa Nova kultura_Hibridni grad 023. i projekta Fubar, uz potporu Zaklade Kultura nova, Ministarstva kulture i medija RH, Karlovačke županije, Grada Karlovca i Grada Zagreba.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *