free_art_-_glitch: artist talk – razgovor s umjetnicima

glitch2016_ka_fbsrijeda 5. listopada 2016. 20:00 sati: mala scena hrvatskog doma///
Pozivamo Vas na razgovor s umjetnicima-rezidentima / artist talk / koji se održava u okviru ovogodišnjeg rezidencijalnog programa “free_art_- _glitch” u Karlovcu. Artist talk počinje večeras (srijeda, 5. listopada) u 20:00 sati na maloj sceni Hrvatskog doma (Kurelčeva 4, Karlovac). Gostujući rezidenti i voditelji predstaviti će svoje umjetničko stvaralaštvo na tragu glitch* kulture te pojasniti slušateljima radove i načine korištenja računala kao alata za stvaranje umjetničkih, novomedijskih djela.

Uz artist talk tijekom dana možete pogledati i izložbu umjetničkih djela i eksperimenata 21 autora i autorice koja se sastoji od video materijala baziranih na “estetici greške” koje potpisuju ponajbolji svjetski umjetnici. Na maloj sceni predstavljmo radove autora: (c) merry, Andrea Resner, Anton Radačić, Arthur Machado/Tù.úk’z, Danijel Ožaković, Darko Aleksovski, Flávio Carvalho/flvz lab, Gábor Szűcs, Ismaël Joffroy Chandoutis, Ivana Tkalčić, Jace Bongailas, Jorge H. Loureiro, Laura Martorana, Laurus Edelbacher, Leandro Estrella, Maja Kalogera, Mark Klink, michal mitro (flying animal vs plankton), Paul Rooney, Troy Ford/Pure Honey, Unmaru.

Razgovor s umjetnicima i Izložbu organiziraju KA-MATRIX i Format C u okviru otvorene rezidencije koja se održava od nedjelje, 2. listopada do četvrtka, 6. listopada u Karlovcu, u prostorima Infoshopa Karlovac (MUZA, Haulikova 22, 1.kat) i male scene Hrvatskog doma uz potporu Ministarstva kulture RH, Zaklade Kultura nova i Grada Karlovca.

*Glitch umjetnost je iznimno širok nazivnik električnoj (digitalnoj i analognoj) umjetnosti koja je bazirana na eksperimentalnom i reinterpretacijskom stvaralaštvu, dijeljenju znanja i kulture, te otvorenom i slobodnom softveru kojega glitch umjetnici često (namjerno) koriste na “pogrešan”, nekonvencionalan način i time kreiraju potpuno neočekivanu i iznimno estetičnu umjetnost.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *