FreeArt Glitch 2022. u Infoshopu

04.-14.08.2022. Infoshop // Jurja Haulika 22, Karlovac///
KA-MATRIX i Format C u okviru programa Nova kultura _ Hibridni grad 022. organiziraju rezidencijalno gostovanje umjetnika/ca koji se kroz svoj rad bave “esetikom greške” / glitch artom”. Ovogodišnji program okuplja vizualne umjetnike koji će tijekom desetak producirati eksperimentalni dokumentarac o glitch zajednici.

FACEBOOK EVENT

Rezidencijalni program FLAG7x2022 GLITCH predstavlja višednevnu umjetničku produkcijsku rezidenciju pod vodstvom umjetničke organizacije Format C iz Zagreba realiziranu otvorenim pozivom za autore, a praćenu umjetničkom distribucijom djela.
Gostujući umjetnici će od 4. do 14. kolovoza boraviti u Karlovcu i zajedno s članovima udruga KA-MATRIX i Format C raditi na zajedničkoj produkciji video rada koji će biti predstavljen 13. Kolovoza u dvorištu MUZA-e.
Ideja za glitch dokumentarac nastala je proteklih godina kroz različite vidove suradnje dvije organizacije, gostujućih umjetnika i voditelja radionica, te zajedničku produkciju video radova i live instalacija u kojima su se sudionici bavili digitalnim / softverskim rješenjima koja su producirana i/ili predstavljena kroz reciklirane analogne uređaje (televizijske prijemnike, video kamere, projektore i elektroničke sklopove nastale na “uradi sam” radionicama).

***
“free-libre_art_-_glitch” program umjetničkih rezidencija organiziraju KA-MATRIX – udruga za društveni razvoj i umjetnička organizacija Format C u okviru programa Nova kultura_Hibridni grad 022. i Inquiry Inc., uz potporu Zaklade Kultura nova, Ministarstva kulture i medija RH, Karlovačke županije, Grada Karlovca i Grada Zagreba.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *