Industrija u galeriji #3

05.09.2022.19:00 sati galerija ZILIK, Karlovac///
KA-MATRIX – udruga za društveni razvoj i ove godine organizira treće izdanje izložbe Industrija u galeriji. izložba će biti otvorena u ponedjeljak 5. rujna od 19.00 sati. Na izložbi će biti prikazane fotografije i predmeti koje su građani ustupili za izlaganje te fotografije iz fototeke Gradskog muzeja Karlovac. Radi se o fotografijama iz povijesti karlovačke industrije, predmetima proizvedenim i / ili korištenim u karlovačkoj industriji.

Facebook >>> https://www.facebook.com/events/2339936409515868

U izložbu se možete i dalje uključiti ustupanjem predmeta proizvedenih i / ili korištenih u karlovačkoj industriji, promotivnim materijalima, fotografijama, video materijalima, novinskim članicima. Prikupljeni materijali bit će dokumentirani u suradnji s Gradskim muzejem Karlovac u okviru dijela Kustoski desk Virtualnog muzeja karlovačke industrije.

VAŽNO!!!
Svi prikupljeni predmeti bit će dokumentirani, izloženi i vraćeni vlasnicima nakon izložbe.

Namjera je zadržati pažnju javnosti na industrijskom naslijeđu i podsjetiti građane na proizvode koji su izrađivani tijekom industrijske povijesti grada Karlovca. Izložba i kustoski desk Virtualnog muzeja pokrenuti su 2018. godine, a zbog velikog interesa javnosti, postojećih karlovačkih tvrtki i sudjelovanja građana odlučeno je da se program nastavi u dvogodišnjem ritmu.

Predmete se može donijeti osobno u prostorije udruge KA-MATRIX, Jurja Haulika 22, odnosno kontaktirati predstavnika udruge na 095 4446880 ili info@ka-matrix.hr koji će predmete preuzeti.

Izložba Industrija u galeriji #3 – Kustoski desk Virtualnog muzeja karlovačke industrije bit će otvorena u ponedjeljak 5. rujna 2022. u 19:00 sati u Galeriji ZILIK, a moći će se razgledati do 12. rujna.

~~~~~
Industrija u galeriji #3 – Kustoski desk Virtualnog muzeja karlovačke industrije organizira KA-MATRIX – Udruga za društveni razvoj u okviru programa Nova kultura_Hibridni grad 022., s partnerom Gradskim muzejem Karlovac uz potporu zaklade Kultura Nova, Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, Grada Karlovca i Karlovačke županije uz suradnju s Centrom za pružanje usluga u zajednici Vladimir Nazor – Galerija ZILIK.

~~~~~
Kustoski desk zamišljen je kao informativni pult, dokumentacijski centar, multimedijska izložba i umjetnička instalacija. Tijekom trajanja programa posjetitelji će moći razgledati dio postava Virtualnog muzeja, predmeta proizvedenih i/ili korištenih u karlovačkoj industriji, izložbu fotografija i novinskih članaka, ali i sudjelovati u prikupljanju i dokumentiranju novih eksponata. Građani će moći donijeti predmete iz vlastitih kućanstava (fotografije, proizvode, uređaje, dokumente) koje će voditelji programa dokumentirati i uvoditi u zbirku Virtualnog muzeja.

~~~~~

Virtualni muzej karlovačke industrije pokrenuo je Gradski muzej Karlovac 2014. godine kako bi u virtualnoj sferi prevladao fizička ograničenja u prikupljanju i prezentaciji eksponata i dokumentiranju proizvodnih procesa i prostora, kao i u pozicioniranju čitavih spomeničkih kompleksa u društveno-povijesni kontekst i stavio na kulturno-turističku kartu.
KA-MATRIX je uključen u aktivnosti Virtualnog muzeja kroz (su)organiziranje foto safarija karlovačkom industrijom, a 2018. godine pokreće program Industrija u galeriji kako bi se građane aktivno uključilo u prikupljanje predmeta i drugih materijala vezanih za industrijsku baštinu i promoviralo djelovanje muzeja.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *