Izložba Čitaj dizajn!, magazini i časopisi 90-ih i 2000-ih

čitaj dizajn ruta dejan dragosavac

25.10.2017. 19:00 galerija ZILIK, Radićeva 13, Karlovac ///
KA-MATRIX u okviru programa Nova kultura _ Hibridni grad .017 organizira izložbu Čitaj dizajn!, magazini i časopisi 90-ih i 2000-ih poznatog dizajnera Dejana Dragosavca – Rute. Otvorenje izložbe održat će se u srijedu, 25. listopada 2017. s početkom u 19.00 sati u galeriji ZILIK u Radićevoj ulici 13.

Ovom izložbom autor prikazuje utjecaj dizajna, u ovom slučaju časopisa, na kreiranju općeg pristupa estetici tijekom posljednjih dvadeset godina. Izložba obuhvaća radove nastale od kraja 90-ih do danas i uključuje Rutin dizajn za publikacije kao što su Arkzin, Godine Nove, Nomad, Libra Libera, Gordogan, Frakcija i Up&Underground. Izložbom ćemo prikazati dizajn kao vizualni izričaj cjelokupne domaće urbane scene i odnos koji je imao u društvenom okruženju kada je stvaran.
Izložba Čitaj dizajn! jedan je od nekoliko zasebnih izložbenih modula koji su zajednički predstavljeni u
Splitu 2015. godine pod nazivom Studije slučajeva, a potom su izlagani u različitim formatima u Zagrebu, Rovinju, Puli, Rijeci, Podgorici.

Izložba je dio aktivnosti programa Nova kultura_Hibridni grad pod nazivom “404 – still Not Found”. Koncept 404 – not Found bavi se organiziranjem izložbi u javnim prostorima i predstavljanjem rada umjetnika koji su utjecali na nezavisnu kulturnu scenu i tematiziraju današnju društvenu sliku kroz umjetnički format.

Program Nova kultura _ Hibridni grad .017 provodi se uz potporu zaklade Kultura Nova, Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Grada Karlovca i Karlovačke županije.

Službeni Facebook event nalazi se na https://www.facebook.com/events/1729257657381911/

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *