Izložba Third Eye Crying – Vanja Vikalo – LINNCH

third-eye-crying-galerija-zilik_650četvrtak 16.3.2017. 19:00 sati Galerija ZILIK, Radićeva 13
Third Eye Crying je serija digitalnih ilustracija vizualnog umjetnika Vanje Vikala – Linncha, rađenih tehnikom sitotiska. Ilustracije se bave kritikom društva uvijenog u crni humor, a svojom formom pokušavaju ostvariti direktnu komunikaciju s promatračem provocirajući reakciju.

Vikalo se poigrava percepcijom promatrača stavljajući ga u vožnju kao u lunaparku na roller coasteru. Ilustracije su reakcija na apsurdno ponašanje modernog čovjeka koji, jureći za profitom, gazi sve pred sobom, bilo da su to drugi ljudi, priroda ili sve ono što mu se nađe na putu.
———————
LINNCH će tijekom svog dolaska predstaviti svoj rad i kroz artist-talk (Infoshop, MUZA, Haulikova 22, 1.kat, petak, 17.3. 19:00 sati) i radionicu ulične umjetnosti koja će se sastojati od razrade koncepta i korištenja različitih tehnika (aerosol, akrilik, stencil i sl.). Za vrijeme rezidencije u Karlovcu će napraviti mural u užem gradskom središtu na nekom od neiskorištenih javnih prostora.
Pozivamo sve zainteresirane za sudjelovanje na radionici ulične umjetnosti da se jave na 095 444 6880 , mailom na denis@ka-matrix.hr ili osobno u KA-MATRIX.

Gostovanje Vanje Vikala – Linncha dio je programa 404 – still Not Found koji se provodi unutar Projekt Nova kultura_ Hibridni grad .017.

Organizator: KA-MATRIX – udruga za društveni razvoj
Donatori: Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, zaklada Kultura nova, Grad Karlovac, Karlovačka županija
Pomoć u realizaciji: Galerija ZILIK – Dom za djecu Vladimir Nazor

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *