Kunst Station: Nakon Red Squarea izložba skulptura i jazz koncert

KS_web_03Kunst Station /// Kulturna stanica puštena je u pogon večerašnjom instalacijom Red Square.
Službeno otvaranje Kulturne stanice predviđeno je za nedjelju u večernjim satima, u 20:30 sati otvorenjem izložbe skulptura akademskog kipara Marina Marinića iz Zagreba. Uz skulpture prisutni će moći uživati u jazz koncertu Luke Veselinovića, jednog od najznačajnijih hrvatskih jazz basista i njegovog trija, te video radu sudionika trodnevne glitch rezidencije.

Izložba Marina Marinića je jedna od prvih kiparskih izložbi na otvorenom u Karlovcu stoga pozivamo građane da dođu na glavni gradski trg i uživo pogledaju impresivne Marinićeve radove. Posjetitelji će samo na otvaranju moći vidjeti na trgu svih 14 skulptura kad će se Trg bana Jelačića pretvoriti u veliku galeriju na otvorenom. Nakon otvaranja na trgu će ostati samo četiri monumentalne skulpture koje će ujedno služiti i kao scenografija za daljnja događanja tijekom idućih dana dok će deset skulptura biti postavljene unutar prostora MUZA-e. Izložbu kustoski potpisuju Denis Mikšić i Nikola Vukmanić.

Izložbu će popratiti inovativni jazz trio Luke Veselinovića koji će uz originalnu scenografiju Kulturne stanice biti zasigurno jedinstveni događaj za gledatelje. Treći segment večeri bit će predstavljanje rada sudionika druge glitch rezidencije održane u Infoshopu Karlovac. Sudionici rezidencije, Dina Karadžić i Vedran Gligo za svoj osnovu svog rada koristili su snimke Kupskih krijesova i vizura karlovačke Zvijezde koje su editirali u softverima otvorenog koda. Ova rezidencija nastavak je dugogodišnje suradnje umjetničke organizacije Format C iz Zagreba i udruge KA-MATRIX.

Instalaciju Kunst Station /// Kulturne stanice izradio je slikar i konceptualni umjetnik Nikola Vukmanić u okviru ovogodišnjeg programa udruge KA-MATRIX Nova kultura – Hibridni grad .017.

Instalacijom je privremeno nekadašnji glavni gradski trg “okupiran” s različitim kulturnim i društvenim programima. Instalacija Nikole Vukmanića istovremeno je umjetnički artefakt, mjesto za okupljanje i druženje građana i pozornica za predstavljanje kulturne i društvene scene. Organizatori su uvjereni da će ova akcija potaknuti i druge udruge i inicijative da realiziranjem različitih kvalitetnih umjetničkih i društvenih sadržaja ožive neiskorištene i napuštene gradske prostore. U idućih desetak dana građane očekuje bogat kulturni sadržaj o kojem se mogu informirati na službenim stranicama udruge KA-MATRIX odnosno na Facebook eventu.

Program se provodi uz potporu zaklade Kultura Nova, Ministarstva kulture RH, Ministarstva znanosti obrazovanja i sporta RH, Grada Karlovca, Županije Karlovačke i Hrvatske banke za obnovu i razvoj.
Događanja u Kulturnoj stanici pratite na Facebook eventu —> https://www.facebook.com/events/461330787575471

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *