Lucija Marin: Izložba / instalacija Deus ex machina

27.02.2021. 19:00 galerija ZILIK, Karlovac///
KA-MATRIX organizira izložbu / instalaciju Deus ex machina zagrebačke umjetnice Lucije Marin. Izložba će biti postavljena u galeriji ZILIK s otvorenjem u subotu, 27.02.2021. u 19:00 sati. Izložba / instalacija bit će postavljena kao prvo događanje ovogodišnjeg programa Nova kultura _ Hibridni grad 021.

Umjetnica Lucija Marin kroz interdisciplinarnu umjetničku instalaciju Deus ex machina kombinira tehnike reciklirane umjetnosti (mikroplastika, metal, guma) s određenom formom kiparstva stvarajući unikatno djelo u obliku splava. Umjetničku instalaciju nadopunjuje fotografijama otpada koje je more izbacilo na obalu snimljenima u kolovozu 2020. u Rovinju. Otpad koji se nalazi na fotografijama umjetnica je prikupila i odbacila u recikliranje.

FACEBOOK EVENT

Sam rad veže uz hommage Géricaultovoj slici Splav Meduze koji je poznati francuski slikar i grafičar izložio 1819. godine na pariškom Salonu kao radikalno i iznimno kontroverzno djelo koje kritizira aktualnu vlast koja je pokušala zataškati nesreću francuske regate Meduza. Instalacija se nadopunjuje fotografijama s prikazima zagađenja mora i obala. Obzirom da će i sama umjetnica biti prisutna na otvaranju pozivamo publiku da porazgovaraju o problemu zagađenja mora i rijeka.

Lucija Marin rođena je 1995. u Zagrebu, gdje je završila Školu primijenjene umjetnosti i dizajna. Diplomirala je Kiparstvo na zagrebačkoj Akademiji likovnih umjetnosti 2020. godine. Glavne tematske preokupacije u radu su joj ready-made instalacije napravljene od otpada te poetičnost vodenih površina koje prikazuje kroz razne medije. Kroz svoje radove propituje utjecaj konzumerizma na okoliš te zagađenje prirode. Izlagala je na mnogobrojnim grupnim izložbama, od kojih su značajnije “Situacija” u Galeriji Canvas u sklopu 35. Salona mladih, “Re-Start Experience” u Galeriji SKC u Rijeci, “VGA01” u Galeriji Kazamat u Osijeku, “Let s Gavranom” u Pučkom otvorenom učilištu M.A.Relković u Novoj Gradišci, te “Umjetnošću i ljepotom protiv predrasuda” u dvorcu Veliki Tabor. Do sada je imala četiri samostalne izložbe. Živi i stvara u Zagrebu.

**************************************************************************
Izložbu / instalaciju organizira udruga KA-MATRIX u okviru godišnjeg programa Nova kultura _ Hibridni grad 021. uz potporu Zaklade Kultura Nova, Ministarstva kulture i medija RH, Grada Karlovca, Karlovačke županije i pomoć Centra za pružanje usluga u zajednici Vladimir Nazor.

**************************************************************************

!!!VAŽNO!!!
Sukladno odlukama Stožera, obavezno je pridržavanje propisanih mjera, stoga je ulaz u galeriju ograničen na 10 ljudi uz obavezno nošenje maski. Molimo sve posjetitelje ukoliko dolaze na izložbu da se pridržavaju mjera i drže distancu, a na ulazu upišu vlastite podatke.
Posjetitelji koji imaju neke od simptoma mole se da ne dolaze na samo događanje.
Za sve posjetitelje u galeriji obavezno je nošenje zaštitne maske.
**************************************************************************

FACEBOOK EVENT

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *