Otvoren natječaj za besplatnu edukaciju menadžera u kulturnom sektoru

Ministarstvo kulture RH i DeVos Institut osnovan pri Kennedy Centru iz Washingtona raspisuju natječaj za besplatnu edukaciju namijenjenu menadžerima u kulturnom sektoru, predstavnicima umjetničkih organizacija, kulturnih institucija ili organizacija civilnog društva. Natječaj je otvoren  do 19. srpnja 2013. godine. 

U okviru međunarodnog suradničkog projekta Ministarstva kulture RH i DeVos Instituta posvećenog edukaciji menadžera u kulturnom sektoru biti će omogućena besplatna dvogodišnja kontinuirana, praktična i interdisciplinarna edukacija za dvadeset umjetničkih organizacija, kulturnih institucija ili organizacija civilnog društva iz Hrvatske s ciljem stvaranja kvalitetnih profesionalaca u kulturnom sektoru.

Svjesni važnosti razvoja kulturnih i kreativnih industrija, s naglaskom na ekonomski, odnosno financijski aspekt kulturnog sektora, troškove edukacije u potpunosti financira Ministarstvo kulture RH.

Edukacijski program DeVos Instituta usuglašen je s najnovijim tehnološkim i obrazovnim sustavima, s posebnim fokusom na tri područja: marketing, pribavljanje sredstava (fundrasing) te razvoj upravljačkih tijela. Sva tri područja čine cjelinu čiji je osnovni cilj kod menadžera razvijati i stvoriti fundraisingmentalitet, odnosno svijest o važnosti prikupljanja financijskih sredstava, za što je nužna vrhunska izobrazba stručnjaka, odnosno jačanje kapaciteta (capacity building).

Osnovni cilj je trajno jačanje kapaciteta pribavljanja sredstava, identificiranje mogućnosti i za suradnju s javnim sektorom, snažnije strateško planiranje, razvoj domaćeg sektora konzultanata i trenera za edukaciju na području kulturnog menadžmenta, te u konačnici prenošenje i širenje znanja i spoznaja stečenih kroz edukativni program na što širi krug kulturnih profesionalaca u Hrvatskoj.

Natječaj je otvoren za sve hrvatske umjetničke organizacije, kulturne institucije i organizacije civilnog društva iz područja izvedbenih umjetnosti (opera, kazalište, glazba – orkestri, ples…), vizualnih umjetnosti i književnosti (muzeji, književne organizacije…), a svaka institucija može prijaviti najviše pet članova.

Ministarstvo kulture RH i DeVos Institut zajedno će raditi selekciju i odabir kandidata.

Osnovni uvjeti:

– minimalni godišnji promet u iznosu od 15 000 EU;
– minimalno jedna osoba u stalnom radnom odnosu;
– postojanje upravljačkog tijela s minimalno dva sastanka godišnje;
– minimalno 3 godine trajnih i kontinuiranih programskih aktivnosti;
– pisana izjava zaposlenika i članova upravnog odbora o aktivnom sudjelovanju u svim segmentima programa.

Kriterije i metode rada pogledajte na: www.min-kulture.hr

Više na: www.min-kulture.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *