Performance Beatbusting sensors na Promenadi

beat busters3.10.2015. 11:00 Karlovac, šetalište Dr. F. Tuđmana///
Poznati zagrebački elektro-performeri Beat Busters nastupiti će u subotu 3. listopada na šetalištu Dr. F. Tuđmana sa svojim novim performansom pod nazivom Beatbusting sensors.

Performance se provodi unutar partnerskog projekta JA sam DIO scene! koji zagrebačka udruga ViBRa provodi u suradnji s udrugama VUKA (Vukovar), KA-MATRIX (KArlovac) i Gokul (Zabok), a u Karlovcu se odvija za vrijeme Sajma udruga Karlovac 2015.

više o performansu BEATBUSTING SENSORS:

Beat Busters su unaprijedili svoja žičana „Beatbusting“ odijela u bežična i time predstavljaju veliki korak za elektroničku live scenu na ovim prostorima. S performansom „Beatbusting sensors“ nastupali su do sada povezani žicama sa samplerom, a s novim 2.0. bežičnim senzorima ugrađenima u odijela odlaze među publiku s kojom u interakciji stvaraju glazbu.

Sudjelovanje u ovom muzičkom eksperimentu otvoreno je za sve zainteresirane.


o projektu: JA sam DIO scene!
Gerila akcijom u sklopu Clubture turneje “JA sam DIO scene”, nastoji se utjecati na veće uključivanje građana u kulturna događanja, posjećivanjem, komentiranjem i preporučivanjem istih.
Na raznim mjestima u gradu primijetiti ćete subliminalne poruke kao što su: “Posjećujem događanja, jer je moje mišljenje bitno”, “Plaćam ulaznicu, jer sam dio scene koju podržavam”, “Lajkam, ako nešto smatram bitnim za svoju okolinu” i slične.
Neke od njih na čudesan su način promijenile stav publike prema kulturi.

Projekt se realizira kroz platformu Clubture.

o izvođačima: BEAT BUSTERS

Ispod bijelih odjela i crvenih slušalica kriju se glazbenici elektronskog usmjerenja aktivni na elektroničkoj live sceni u bandovima kao što su Tobogan, Kozmodrum i Chui.
Egoless, producent dub stepa zaslužan je za izbor samplova koje koriste. Osim samplova, Busteri istražuju tonske karakteristike stvari iz okoline i stvaraju spontanu improviziranu glazbu.
Neke snimke dostupne su na internetu pod nazivima: Maroon beatbusting, Beatbusting Car, Beatbusting Muzička Akademija. Beat Busters su do sad nastupali na Springfestivalu, Breakthrough festivalu, Terraneu, Gričevanju…

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *