predstavljanje knjige Naša priča: 15 godina ATTACK!-a

attack muza ka-matrix karlovac

četvrtak 07.05. 19 sati, Mala urbana zajednica – MUZA (Haulikova 22), Karlovac
KA-MATRIX organizira predstavljanje knjige Naša priča: 15 godina ATTACK!-a. Knjigu će uz projekciju fotografija predstaviti autorice Sanja Burlović i Sunčica Remenar.

Projekt Autonomne tvornice kulture ili kulturnog centra ATTACK! pokrenut je u Zagrebu 1997. godine i uprkos brojnim problemima i personalnim promjenama uspio je opstati do danas. Prošle godine objavljena je knjiga Naša priča: 15 godina ATTACK!-a koja govori o petnaest godina kulturnoga rada, aktivizma, nezavisne kulture, organizacije događanja organiziranih od strane jedog od najdugovječnijih domaćih kulturnih i civilnih kolektiva.

Knjiga se sastoji od dijaloga, intervjua, socioloških i etnografskih osvrta, osobnih svjedočanstava i mnoštva arhivskog materijala. Osim priče o Attacku, knjiga nudi i dio povijesti hrvatskog društva (1997.-2012.), ili barem pogled na to kako je ona izgledala iz rubne pozicije zagrebačke alternativne kulture.
Povodom izlaska knjige razgovarat ćemo s autori(ca)ma knjige o ATTACK!-u, o autonomiji i prostoru njegovog djelovanja, o DIY kulturi, muzici, politici i drugim aktivnostima koje su se provodile ili se još uvijek provode u Attacku.

Predstavljanje knjige provodi se unutar projekta Nova kultura – Hibridni grad 015. uz potporu Zaklade Kultura Nova, Grada Karlovca i Karlovačke županije.

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

“…ovo nije samo knjiga o Attacku, nego je zahvaćen širi povijesni društveni kontekst vremena u kojem je Attack stasao… ističu se problemi zagrebačke nezavisne kulture od 1997. do 2012. i ocrtava društvene promjene u ovom periodu… knjiga o Attacku prilika je za nešto više od prisjećanja, da se iz priče o Attacku, vremenima i uvjetima u kojima je Attack djelovao može ponešto i naučiti…” (kulturpunkt.hr)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *