Prostorna instalacija Objekti Mihael Klanjčić

web banner Klanjcic16.05.2020. 19:00 galerija ZILIK, Karlovac ///
KA-MATRIX u okviru programa Nova kultura_Hibridni grad 020. organizira izložbu Mihaela Kranjčića izložbu Objekti. Otvorenje izložbe održat će se 16.05.2020. godine u Galeriji ZILIK u 19 sati.

“What you see is what you get” definitivno nije izjava koju bismo mogli primijeniti na radove Mihaela Klanjčića, mladog umjetnika koji je u svom kratkom opusu dokazao kako odredišna točka njegovih stremljenja nisu površni poznavaoci umjetnosti. Nazivlje njegovih radova kao što su to «Achrome», IKB, Dedicated to M. ili «Malampija» upravo pokazuje namjeru i smjer u kojem Mihael ide odajući počast umjetnicima čiji rad cijeni i tim činom jasno se pozicionirajući na ljestvici morala.

Ono što je kod Mihaela Klanjčića drugačije te ujedno možda i najitrigantnije jest njegova mogućnost da spaja nespojivo – mogućnost eklekticizma. Iako se eklekticizam ponekad može činiti kompliciran, nedosljedan ili nelogičan kod Mihaela je jednako primjetan u svim radovima, ne samo u materiji već i u semiotici nazivlja, čime on paradoksalno postaje autorova konstanta, dosljednost.

Upravo kao u vrijeme 60-ih, kada je umjetnost, prihvativši postavke Johnsa, Warhola, Stelle, Newmana, Duchampa, kao i Reinhardta, jasno pokazala da je bezlično – «humano» i beskrajno raznoliko, kao što su to i autobiografske ili figurativne škole. Umjetnost je, željeli mi to ili ne, osobna.

Izložba je besplatna i otvorena za sve posjetitelje. S obzirom na još važeće mjere sprječavanja zaraze COVID-19, posjetitelji će izložbu moći posjetiti poštujući preporučene mjere o socijalnom distanciranju, do 16. do 25.05.2019. godine u vremenu od 17.30 do 19.30 sati.

FACEBOOK EVENT

Za druge informacije molimo vas da se javite na broj 095 444 6880 ili mail info@ka-matrix.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *