Rezultati provedbe projekta Making Space for Active Community

Na tiskovnoj konferenciji održanoj na maloj sceni Hrvatskog doma predstavljeni su rezultati provedbe projekta Making Space for Active Community koji udruga KA-MATRIX provodi tijekom i 2015. godine u partnerstvu sa Savezom uduga Rojc iz Pule i Operacija grad i Zagreba.

Voditeljica projekta ispred KA-MATRIX-a, Vesna Tek, predstavila je projekt kojem je osnovni cilj bio dodatno ojačati i unaprijediti utjecaj udruga civilnoga društva u društvenom i kulturnom
razvoju lokalnih zajednica kroz osiguravanje javnih infrastruktura uz participativni, svima pristupačan i održiv model vođenja i upravljanja.

Projektne aktivnosti usmjerene na uspostavljanje i djelovanje karlovačkog društveno-kulturnog centra I vežu se na inicijative mreže Kaoperativa kao i nastojanja drugih lokalnih udruga i inicijativa predstavio je Denis Mikšić.

Na tiskovnoj konferenciji predstavljena je brošura Hrvatski dom (kao) društveno kulturni centar?! i novo izdanje PLANet magazina. Brošura donosi presjek dosadašnjih aktivnosti inicijativa oko otvaranja, pregled trenutnog stanja te prijedloge na koji način pokrenuti cjelokupnu zgradu Hrvatskog doma po principu civilno-javnog partnerstva.

Tematici društveno-kulturnih centara posvećen je i PLANet 49 u kojem se uz pitanja oko Hrvatskog doma može čitati I o primjerima dobre prakse iz Hrvatske i Europe.

Projekt Making Space for Active Community sufinancira Europska Unija iz Europskog socijalnog fonda i Ured za udruge Vlade RH. Nositelj projekta je Savez udruga Operacija grad (Zagreb).
Partneri na projektu su Savez Udruga Rojc iz Pule, KA-MATRIX iz Karlovca, Grad Pula i Grad Zagreb

Za više informacija o projektu Making Space for Active Community kao i pojedinm aktivnostima možete dobiti puteme elektroničke pošte info@ka-matrix.hr ili na mobitel 095 444 6880.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *