Scena u kvartu: Zagušljivi dim i fanzini

25.05.2024. 19:00 Stardust klub ///
Program Scena u kvartu u svibnju seli na kupsku obalu, točnije u Stardust klub. Ovomjesečni program uključuje koncert čakovečkih prog-rock psihodeličara Zagušljivi dim koji Karlovac uključuju u svoju turneju, izložbu naslovnica fanzina od 1980 ih do 2000. te video projekcije.

program

19:00 – Izložba fotografija Fanzini 1980-2000
20:00 – Industrija TV WALL
22:00 – koncert Zagušljivi dim (Čakovec)

Ulaz je slobodan!

o programima
Izložba naslovnica fanzina iz razdoblja od 1980 – ih godina do danas iz fundusa Info-shopa Karlovac prikazuje bogatstvo nezavisnog “uradi sam” izdavaštva koje iako je danas potisnuto on-line / intentskim izdanjima i dalje postoji, a vrijedni entuzijasti proizvode više – manje kontinuirano svoje uradke. Na izložbi će se moći pregledati i kupiti fanzini iz domaće produkcije..

TV WALL glitch video nastao je tijekom 2023. godine i prigodno je korišten za istoimenu instalaciju, a ovaj put će biti predstvljen i kao video projekcija.

Centralni dio večeri je koncert čakovečkog šamanskog prog-rock / psihodelic banda Zagušljivi dim.
https://www.facebook.com/zagusljividim/
Drava i „črna mati zemla“ spajaju Baranju s Međimurjem, a Zagušljivi dim utjecaje stoner rocka, psihodelije 1960-ih, prog-rocka 1970-ih i doom metala 1980-ih.
Bend je sve prisutniji na žanrovskim festivalima i koncertnim događanjima u Hrvatskoj i EU a ovo im je prvi nastup u Karlovcu

Scena u kvartu
Zbog trenutnog nedostatka prostora Male Scene program Scena u kvartu održava se jednom mjesečno po karlovačkim kvartovima kako bi se čim više uključili lokalni nezavisni umjetnici i izvođači, civilne organizacije i građani u kreativnom djelovanju, i to kroz podršku i uključivanjem članica Saveza, inicijativa, pojedinaca s ciljem stvaranja međuorganizacijske povezanosti i kooperacijskog duha.

Za više informacija molimo da nas kontaktirate na mail kaoperativa@gmail.com ili mobitel 095 3221214
Događanje organiziraju Savez udruga KAoperativa i KA-MATRIX / Info – shop Karlovac uz potporu Zaklade Kultura nova, Grada Karlovca i Karlovačke županije u partnerstvu s klubom Stardust

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *