Tribina Otići ili ostati: mobilnost i migracija mladih

gimnazijaKAoperativa u suradnji s KA-MATRIX-om i Gimnazijom Karlovac organizira tribinu Otići ili ostati: mobilnost i migracija mladih. Tribina će se održati u prostoru Gimnazije Karlovac u petak, 16. studenog s početkom u 10 sati.

Platforma KAoperativa uz organiziranje i zagovaranje za bolji položaj i uvjete za rad kulturne scene u Karlovcu posvećuje se i razvoju publike programa nezavisne kulture. Jedno od važnih pitanja je i odlazak mladih ljudi iz Karlovca i države zbog školovanja, zaposlenja ili manjka kreativnih sadržaja. Putem ove tribine želi se mapirati potrebe i trenutne interese kako bi se osigurao bolji položaj i uključilo mlade u društveni život zajednice.
Sudionici će se baviti motivacijom za ostanak i razlozima za odlazak iz grada i države kroz teme kao što su školovanje, zapošljavanje, organiziranje slobodnog vremena mladih i dostupnost kreativnim i kulturnim sadržajima.
Tribina će stoga imati participativan pristup za sudionike kroz rad u grupama koje će po završetku izložiti svoje zaključke. Zaključci će poslužiti za daljnje istraživanje potreba i interesa kako bi se razvijali kvalitetni i inkluzivni programi nezavisne kulture.

Tribina se provodi uz potporu zaklade Kultura nova.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *