Ulična galerija #1 – Apel za kulturnim javnim prostorom

Ulicnegalerija_logo1_2017_fb18.-21.05. križanje Kukuljevićeve i Radićeve ulice, Karlovac
Prva ulična galerija bavit će se promišljanjem mogućnosti umjetničkog interveniranja u javnom prostoru u samom centru karlovačke Zvijezde. Koncept se gradi oko “kulturne kupole”, smještene na križanju Kukuljevićeve i Radićeve ulice.

Kupola će imati ulogu privremenog montažnog izložbenog/galerijskog prostora te će se aktivnosti vezane za apliciranje radova odvijati na licu mjesta u sklopu Ulične galerije.
U realizaciji programa priključiti će se i gostujući umjetnik Nadan Sarvan.

U sklopu radionica za prvu Uličnu galeriju sudionici bez prijašnjeg iskustva u interventnoj i konceptualnoj umjetnosti stekli su kroz razgovor teorijsko znanje o osnovama suvremenih umjetničkih praksi. Kroz praktičan dio realiziran je izložbeni postav čiji se koncept temelji na ideji javne potrebe za izložbeno performativni prostorom otvorenog tipa. Svojim radovima učenici apeliraju na mogućnost korištenja javnog prostora i potrebom za obnovom i uporabom neiskorištenih i zapuštenih prostora u Zvijezdi.
Radovi su osobna i grupna kritika aktualne problematike napuštenih prostora.

o gostujućem umjetniku:
Nadan Sarvan rođen je 1989. godine u Puli, gdje završava opću gimnaziju. Student je diplomskog studija Krajobrazne arhitekture na Agronomskom fakultetu u Zagrebu. U svojim radovima najviše se koristi tehnikom ‘dotworka’ te se uz klasične crtačke tehnike bavi se i oslikavanjem murala. Samostalno je izlagao na izložbama u prostorima Autonomnog kulturnog centra ‘Medika’ i ‘Reci:klaonice’ u Zagrebu, u sklopu Centra za mlade u Čakovcu te na 10. Anti Fa festivalu u društvenom centru ‘Rojc’ u Puli.

Program:

18.05.2017. – 17:00 sati – bojanje kupole/Nadan Sarvan – Guest artist
19.05.2017. – 17:00 sati – Intervenirane fotografije/Nadan Sarvan – Guest artist
20.05.2017. – 17:00 sati – Likovno oblikovanje apela za korištenje javnih prostora

Organizator udruga KA-MATRIX u partnerstvu s Gimnazijom Karlovac.

Ulične galerije provode se u okviru projekta Mladi u javnim prostorima – odlučivanjem kroz placemaking.
Financirano sredstvima Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *