Večer poezije i plesa u Dvorištu zajednice

kupola_perf_s23_0116.06. 19:00 Dvorište zajednice, MUZA, Haulikova 22
KA-MATRIX u suradnji s Plesnim studijem Studio 23 u sklopu projekta Kulturne večeri u Dvorištu zajednice organizira Večer poezije i plesa koje obuhvaća nastupe članova/ica Plesnog studija i program open-mic (otvoreni mikrofon) čitanje poezije. Program će se održati u subotu 16. lipnja, s početkom u 19:00 sati u Dvorištu zajednice MUZA-e (Mala urbana zajednica) u Haulikovoj 22.

Prvi dio večeri posvećen je čitanju poezije u kojem mogu sudjelovati svi zainteresirani, čitajući svoje ili tuđe pjesme koje žele podijeliti s publikom, ili pak sudjelovati slušajući druge. Programom u Dvorištu zajednice nastavlja se inicijativa stvaranja zajednice okupljene oko poezije, u kojoj svi doprinose u njezinom aktualiziranju i promoviranju. Zajednička, javna čitanja poezije bitan su dio mnogih književnih pokreta, a open mic večeri dio mnogih pjesničkih scena u svijetu.
Zašto baš poezija? Često opisana kao marginalizirana na književnim scenama u Hrvatskoj (i šire), poezija ima moć okupljati ljude i artikulirati ideje, misli i emocije kao emocije. Ima moć posve okupirati prostor i pažnju svih u prostoru, transformirajući svakodnevno mjesto pa i malo Dvorište zajednice u nešto posve drugo.

Na Večerima poezije sudjelovat će nagrađivana zagrebačka pjesnikinja Ana Brnardić, rumunjski pjesnik Adrian Oproiu, karlovačka pjesnikinja Mojca Rapo te drugi.

Za čitanje poezije bit će osigurana oprema a preporučamo da svakako ponesete poeziju i dekice za sjediti na travi. Premda će sva pažnja biti na poeziji, svakako ponesite sredstva protiv komaraca.

Službeni Facebook event: https://www.facebook.com/events/1751388741574421/

Za više o drugom dijelu programa, godišnjoj plesnoj produkciji Plesnog studija Studio 23, pratite link: https://www.facebook.com/events/2055435794783326/

Projekt se provodi uz potporu Grada Karlovca.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *