Radionica dokumentiranja u ZILIK-u

Industrija banner_v22četvrtak, 6.9. 12:30 Galerija ZILIK, Karlovac
Za vrijeme trajanja izložbe Industrija u galeriji: kustoski desk Virtualnog muzeja karlovačke industrije održat će se radionica dokumentiranja predmeta vezanih za karlovačku industrijsku baštinu. Radionicu će voditi kustos Gradskog muzeja Karlovac Igor Čulig kako bi sudionicima pojasnio način rada kustosa dok uvodi nove artefakte u bazu podataka.

Zbog ograničenog prostora sudjelovanje prijavite na info@kamatrix.hr ili telefon 095 444 6880. Pozivamo sudionike radionice da ponesu neki predmet iz svog kućanstva koji je proizveden u Karlovcu ili se koristio u karlovačkoj industriji.

Tijekom izložbe kustoski desk će biti otvoren za javnost kako bi posjetitelji, osim razgledavanja izložbenog postava, i sami mogli sudjelovati u prikupljanju, bilježenju, dokumentiranju i objavljivanju prikupljenih informacija.

Virtualni muzej karlovačke industrije pokrenuo je Gradski muzej Karlovac 2014. godine kako bi u virtualnoj sferi prevladao fizička ograničenja u prikupljanju i prezentaciji artefakata te dokumentiranju proizvodnih procesa i prostora, kao i u pozicioniranju čitavih spomeničkih kompleksa u društveno-povijesni kontekst i stavio na kulturno-turističku kartu.

Kustoski desk Virtualnog muzeja karlovačke industrije organizira udruga KA-MATRIX u okviru programa Nova kultura _ Hibridni grad 018. u partnerstvu s Gradskim muzejom Karlovac uz potporu zaklade Kultura Nova, Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Grada Karlovca i Karlovačke županije i uz suradnju s Dječjim domom Vladimir Nazor – Galerija ZILIK.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *