Free Art Glitch 2021: rezidencija, radionice i instalacija

24.08.-06.09.2021. Urbani park HD / Mala scena HD / Infoshor Karlovac // MUZA / galerija ZILIK \\\\
KA-MATRIX i Format C i ove godine zajednički organiziraju program Free Art glitch – FLAG 2021 koji se provodi se kroz tri povezana segmenta: umjetničke rezidencije, radionice za javnost i video umjetničke instalacije. Rezidencijalni i radioničarski dio održavati će se u Urbanom parku Hrvatskog doma, Maloj sceni HD i Infoshopu Karlovac // MUZA dok će radovi nastali na rezidenciji i radionicama bit predstavljeni u galeriji ZILIK.

Okupljanje započinje rezidencijalnom produkcijom pod vodstvom američkog_e multimedijskog_e umjetnika_ce Sky Goodman s unaprijed prijavljenim umjetnicima/cama iz regije i svijeta (Teuta Gatolin, Bojana Vojvodić, Kristina Pongrac, Bojan Asanovski, Nebojša Vuković, Ian Keaveny, Denis Mikšić). Rezidencija će se odvijati u Urbanom parku HD (u slučaju kiše na Maloj sceni HD) i Infoshopu (Jurja Haulika 22) od 24. do 28. kolovoza.

Nakon toga aktivnosti se nastavljaju u Infoshopu Karlovac i galeriji ZILIK u Radićevoj ulici gdje će na otvorenim terminima video montaže i postavljanja instalacije moći sudjelovati svi zainteresirani.

Treći segment gostovanja čini razgovor s umjetničkim voditeljima programa Dinom Karadžić i Vedranom Gligom i sudionicima/cama rezidencije u srijedu, 1. rujna u 19:00 sati u galeriji ZILIK što će ujedno biti i otvorenje zajedničke izložbe.

Pozivamo sve zainteresirane građane/ke da se pridruže i uključe u zajednički rad na produkciji multimedijskih radova. Poziv je usmjeren autori/ca/ma u suvremenoj kulturnoj produkciji (umjetnosti, računarstvu, dizajnu, organizaciji, edukaciji, povijesti umjetnosti, …), s interesom za eksperimentalnim novomedijskim tematikama, tehnikama i taktikama.

Više informacija objavljivat ćemo na Facebook eventu rezidencije

Najava postava umjetničke instalacije i otvorenja izložbe na Facebook eventu

// PROGRAM //

24. – 28.08.2021. – rezidencijalni program (Urbani park HD i Infoshop)
29.-31.08.2021. 19:00 – 21:00 – multimedijske radionice (Galerija ZILIK)
01.09.2021. 19:00 – otvorenje izložbe i razgovor (Galerija ZILIK)

Vrijeme rezidencije namijenjeno je umrežavanju, suradnji i mentoriranoj suradničkoj produkciji višekanalnog eksperimentalnog videa te završnoj prezentaciji umjetničkog rada u formi multimedijske video instalacije (prikazane CRT televizorima i monitorima) u gradu Karlovcu (1. rujna 2021.) i u programu zagrebačkog /’fu:bar/ glitch art festivala (listopad 2021.).

Rezidencijalna produkcija održava se u poslijepodnevnim terminima na navedenim lokacijama (uz poštivanje mjera epidemiološke zaštite), i putem online kanala (koje će prirediti organizatori).

~~~

“free_art_-_glitch” program umjetničkih rezidencija organiziraju KA-MATRIX – udruga za društveni razvoj i umjetnička organizacija Format C u okviru programa Nova kultura_Hibridni grad 021. i Inquiry Inc., uz potporu Zaklade Kultura nova, Ministarstva kulture i medija RH, Karlovačke županije, Grada Karlovca i Grada Zagreba.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *