Glitcheri, jazzer i izložba otvorili Kulturnu stanicu unatoč nevremenu

KS_web_03Službeno otvaranje Kulturne stanice / Kunst Station omelo je sinoćnje nevrijeme koje je poharalo gotovo cijelu državu. Bez obzira na to program se odvijao u prilagođenim uvjetima, izložba skulptura postavljena je na Trgu bana Jelačića dok je glazbeni program i projekcija polaznika glitch rezidencija održana u Radićevoj ulici.

Jazz trio koji čine basist Luka Veselinović, Zvjezdan Ružić na glasoviru i Borna Šercer na bubnjevima pružio je gledateljima nezaboravno jazz putovanje posebno prilagođeno ambijentu i trenutku. Iako je kiša u više navrata prijetila prekinuti nastup muzičari su nastavljati sa svojim nastupom vraćajući publiku u neka ugodnija vremena pa je Radićeva mijenjala ugođaj od toplih Karipskih otoka do ugođaja berlinskih ljetnih terasa. Ovaj nastup bio je još jedan moment kojim se u centru grada stvarala nova situacija istovremno namijenjena poznavateljima jazza kao i slučajnim prolaznicima koji su zastali poslušati nastup poznatih jazzera.
Za ovu priliku poseban dodatak bio je video rad Dine Karadžić i Vedrana Glige nastao proteklih dana na umjetničkoj rezidenciji. Rad je inspiriran kupskim kresovima, a izrađen je korištenjem više aplikacija otvorenog koda.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *