Hibridni u ZILIK-u: izložba Suzbijenost u nejasnoći

Hrsak_665_banerpetak, 29.3.2019. 19:00 galerija ZILIK, Radićeva 13, KArlovac ///
KA-MATRIX u okviru programa Nova kultura Hibridni grad 019. organizira izložbu Suzbijenost u nejasnoći mladog zagrebačkog autora Tomislava Hršaka. Radi se o kombinaciji video site-specific instalacije i 3D rada koji prema autorovima riječima nije gotov, još uvijek je u nastajanju, i povremeno se mijenja. Koncept Video-reljefa razrađuje i nadopunjava posljednje tri godine mapirajući trenutke koji naknadno odražavaju određenu poziciju i stanje u kojem se nalazi.

Rad se sastoji od projekcija nastalih od zabilješki na mobitelu, koje su potom spremljene u obliku video zapisa. Namjerno je korišten program s klasičnim animacijama kako bi se dobio dojam digitalne mentalne mape, koja prikazuje autorova stanja i njihove promjene. Sadržaji se projiciraju na plohe različitih profila, boja i dimenzija, što utječe na refleksiju i apsorpciju svjetla, dovodeći u pitanje činjenicu da kad projekcija nije upaljena, rad ne postoji. Zid je podloga na kojoj se direktno modelira, a projicirane skice, crteži i natpisi postaju video-reljefi.

Tomislav Hršak diplomirao je kiparstvo na Nastavničkom odsjeku na Akademiji likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu 2017. godine, dobitnik je Rektorove nagrade 2017. godine za projekt Bojom do zdravlja, iza sebe ima nekoliko samostalnih i grupnih izložbi i član je Hrvatskog društva likovnih umjetnika.

više informacija >>> FACEBOOK

Izložbu organizira udruga KA-MATRIX u okviru programa Nova kultura _ Hibridni grad 019. uz potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Grada Karlovca i Karlovačke županije i pomoć Dječjeg doma Vladimir Nazor – galerija ZILIK.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *