infoshop: Medijski Inventar Muzičkih Originala: MIMO

MUZA_Haulikova2226.10.2015. 19:00 sati Infoshop (Haulikova 22, Karlovac) ///
Infoshop (MUZA, Haulikova 22, Karlovac) predstavlja Medijski Inventar Muzičkih Originala:MIMO, projekt koji promovira domaću originalnu, kvalitetnu glazbu produciranu, objavljenu i dijeljenu van uobičajenih, mainstream medija.

MIMO će predstaviti jedan od idejnih začetnika ovog projekta, Valent Samardžija, dugogodišnji član domaće nezavisne glazbeno-umjetničke scene poznat široj javnosti kao dio poznatog DJ tima Beat Busters.

Program organizira Udruga za društveni razvoj KA-MATRIXu okviru programa Moment kulture karlovačke Male knjižnice nezavisne kulture  – Infoshopa uz potporu Ministarstva kulture RH.

>>> o projektu MIMO <<<

Kroz projekt MIMO promovira se domaća kvalitetna originalna autorska glazba koja je slabije dostupna široj javnosti, a također se potiče glazbeno stvaralaštvo domaćih autora, posebice mladih.

Želja ekipe okupljene oko projekta je doprinijeti jačanju veza između vodećih medija i manje poznatih domaćih kvalitetnih glazbenika u svrhu upoznavanja šire javnosti s vlastitim kulturnim bogatstvom i raznolikošću glazbene scene u Hrvatskoj kao i doprinijeti afirmaciji domaćih glazbenika na međunarodnoj glazbenoj sceni.

<<<< MIMO koncerti u Muzeju suvremene umjetnosti >>>>

Jedna od trenutno glavnih aktivnosti projekta su koncerti u Muzeju Suvremene Umjetnosti – dvorana Gorgona koje izravno prenosi Hrvatski radio a mogu se gledati i na videolivestreamingu na više web-portala (hrt.hr, msu.hr, mixer.hr, terapija.net, mimo.com.hr i stranice Grafičke škole Zagreb).
Svaki ciklus obuhvaća 16 koncerata/emisija tijekom godine. Na koncertima se predstavljaju po jedan bend i kantautor odabrani po kriterijima kvalitete, autentičnosti i nedovoljne zastupljenosti u javnosti. Gosti/komentatori u emisijama glazbeni su kritičari, renomirani glazbenici, stručne osobe koje poznaju rad izvođača te sami izvođači. Nakon svakog koncerta na stranici projekta mimo.com.hr postavlja se video najboljih pjesama, što omogućuje izvođačima i publici dijeljenje (sheranje) sadržaja stranice po društvenim mrežama. Kraj sezone obilježava se kompilacijskim albumom koji će biti presjek najboljih ostvarenja unutar ciklusa.

<<< MIMO virtualni jukebox >>>

MIMO uz to je već u fazi izrade sharing platforme putem koje će svi zainteresirani biti spojeni na veliku bazu s glazbenim datotekama (virtualni jukebox) i putem koje će biti u realtimeu većina nezavisne i manje poznate domaće glazbe.

Uz sve navedeno ekipa okupljena oko MIMO i Beat Bustersa jedna je od najzaslužnijih za pokretanje inicijative Plaćam ulaznicu jer sam dio scene koju podržavam kako bi se na tajnačin ukazalo na preuzimanje odgovorornosti svih aktera na sceni da i na ovaj način pomognu financijsku održivost manjih i nekomercijalnih glazbenih događanja.


više
http://www.mimo.com.hr
http://facebook.com/MIMO.com.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *