Instaliranje Rijeke u Karlovcu

06.03.2015. 20:00 Mala Scena Hrvatski dom, Karlovac
Iduća aktivnost u okviru projekta Nova kultura _ Hibridni grad 015. je program Instaliranje Rijeke na kojem će se predstaviti akteri riječke nezavisne kulturnjačke scene.

Na maloj Sceni Hrvatskog doma u petak, 6. ožujka s početkom u 20:00 sati održati će se otvoreni razgovor s predstavnicima riječke nezavisno-kulturne scene, izložba plakata uz nastup nekoliko izvođača s nove riječke scene: The Magic Bum, Asheraah i Lost Lucid.

Gostujući govornici su u posljednjih desetak godina aktivni u brojnim inicijativama za otvaranje i pokretanje mjesta u kojem će se održavati programi nezavisne kulture. Članovi udruga Ri-Rock i Škatula, te Distune Promotion kroz članstvo u mreži Molekula kontinuirano održavanju aktivnosti u kultnom klubu Palach, zgradi Fillodramatice i Harteri.
Dio objekata u Rijeci nekad su imali proizvodnu namjenu, a danas su postali pogoni nove kulturne scene. Ovo se prvenstveno odnosi na bivše skladište IVEX na Delti i tvornicu Hartera gdje polako ali sigurno raste novi prostor namijenjen nezavisnoj, urbanoj i društveno-kulturnoj sceni.

Pozvani su svi zainteresirani da se uključe u razgovor i s gostima prokomentiraju trenutnu situaciju na nezavisnoj kulturnoj sceni u oba grada s naglaskom na stare/nove prostore.

S aktivnostima kojima se trenutno bavi riječka scena, problematikom rada u prostorima i načinima unaprijeđenja scene kojoj pripadaju upoznati će nas:

Željko Pendić (Distune Promotion)
Dubravko Stašek (Distune Promotion)
Vinko Golembiowski (Ri Rock)
damir batarelo (Škatula)

Osim tribine na Maloj Sceni Hrvatskog doma biti će postavljena izložba plakata riječke scene s događanja održanih posljednjih nekoliko godina uz nastupe The Magic Bum, Asheraah i Lost Lucid.

ASHERAAH – na vrijeme su započeli istraživati “sporu” stranu, prebirući jednako između utjecaja čeških LVMEN i kalifornijskih NEUROSIS. Začinili su pjesme dugačkim uvodima, snažnim razradama i vizualnim stimulansima. Nakon nešto izmjena u postavi, ponovno kreću okupirati naše misli svirajući pjesme s prvoga albuma THE MOUNTAIN, izdanoga za zagrebački GEENGER RECORDS.

https://www.asheraah.com/
https://www.facebook.com/asheraah
https://music.geengerrecords.com/album/the-mountain

THE MAGIC BUM ne može naći dom niti u jednom glazbenom žanru – raspon njegovog izričaja kreće se od drone-a i sludge-a preko minimalizma krauta do maksimalnih elektronskih žanrova, od Warp Records i Werkdiscs do Profound Lore-a i Neurota pa natrag od Sunn O))) do Aphex Twina.
https://nemafejsbuka.nemaboga.com/

LOST LUCID nastavljaju metafizičko istraživanje glazbe, tražeći nova značenja unutar kojih se utjecaji neo psihodelije miješaju s agresivnim stonerom rockom.
http://lostlucidband.bandcamp.com/

Ulaz je besplatan, a donacije su dobrodošle.

kontakti

Ri Rock:
http://www.rirock.hr/
http://www.facebook.com/udrugarirock

Škatula:
https://www.facebook.com/udrugaskatula

Distune:
https://www.facebook.com/Distune
www.distune.org

KA-MATRIX
https://www.facebook.com/hibridnigrad
https://www.facebook.com/UDRUGAKAMATRIX

Projekt Nova kultura – Hibridni grad 015. provodi se uz potporu Zaklade Kultura Nova, Grada Karlovca i Karlovačke županije, a tehničku podršku daju Studio 8 i Poluga.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *