Izložba ZEIX spektrum: Meaningless is more (Smisao smisla)

smisaosmislaZEIX 45025.10. 20:00 Mala Scena Hrvatskog doma, Karlovac
KA-MATRIX na maloj sceni Hrvatskoga doma organizira izložbu/instalaciju ZEIX SPEKTRUM: MEANINGLESS IS MORE (SMISAO SMISLA) zagrebačkog autora Ivana Klepca. Izložba će biti otvorena u 20:00 sati nakon čega će posjetitelji moći razgovarati s autorom uz popratni program u režiji Otompotom ekipe..

Izložba ZEIX SPEKTRUM: MEANINGLESS IS MORE (SMISAO SMISLA) zagrebačkog autora Ivana Klepca predstavlja njegov višegodišnji rad unutar kojeg propituje i postavlja pitanje smislenosti potrage za smislom postojanja, toliko puta spomenute i prisutne teme upitne svrsishodnosti s obzirom na vjerojatnost pronalaženja zadovoljavajućeg odgovora na pitanje. Kroz fotomontaže autora smještenog u situacije o kojima je sanjario u određenim trenucima postojanja te tekstove koji čine da svaka od tih situacija izgubi bilo kakav smisao, autor veliča trenutak sadašnjosti i slavi život u svoj njegovoj veličanstvenoj jednostavnosti.

Izložba/instalacija biti će postavljena do 30.10. a moći će se pogledati u poslijepodnevnim satima, odnosno uz najavu na 095 444 6880 ili info@ka-matrix.hr.

o autoru:

IVAN KLEPAC (r. 1975., Zagreb). Diplomirao 2000. godine na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu. Od 2003. godine suosnivač i član autorskog tima i udruge Otompotom. Nagrađivani producent i autor animiranih i kratkih filmova. Multimedijalni umjetnik, organizator međunarodnih likovnih i strip radionica te izložbi. Bavi se grafičkim dizajnom i ilustracijom (za svoj je rad nagrađivan na domaćim i međunarodnim festivalima, izložbama i natječajima) te djeluje na polju likovne umjetnosti. Član HDD i HZSU. Od 2011. supokretač i član upravnog odbora međunarodnog festivala animacije Supertoon.

autor o sebi:

Sl. 1975. Prije nego što sam postao klasična skulptura, predugo sam se tražio u područjima okultne arhitekture, spiralno umreženog dizajna i transcedetalne ilustracije te animacije. Prostornovremenska crvotočina u dvorištu lokalne tvornice žvakaćih guma omogućila mi je povratak
u prvu ligu velemajstora samopromocijskog spina, mjesto koje mi je oduvijek pripadalo. Moja snaga proizlazi iz mog neskrivenog i ogromnog ega.

Izložba ZEIX spektrum održava se u okviru projekta Mladi u javnim prostorima i programa Nova kultura – hibridni grad 014. / aktivnost Instaliranje Scene, uz potporu Ministarstva socijalne politike i mladih, Ministarstva kulture RH, zaklade Kultura Nova, Karlovačke pivovare (program Zajedno za bolji Karlovac i Karlovačku županiju), Grada Karlovca i Karlovačke županije.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *