Izložba i radionica skupine Radikalna frakcija eksperimentalnog crtanja na Maloj sceni

hrvatski_scena2015_red03.11.2018. Mala Scena Hrvatskog doma, Karlovac
Na Maloj Sceni Hrvatskog doma održat će se jednodnevna pop – up izložba Znanost i(li) umjetnost skupine Radikalna frakcija eksperimentalnog crtanja. Skupinu čine tri umjetnika, Leo Friščić, Daniel Hamilton i Dalibor Juras, koji svoje radove stvaraju nekovencionalnim metodama.

Istraživanje fizikalnih i kemijskih procesa, kimatike i sila poput gravitacije, centrifugalne sile i magnetizma te dokumentiranje tragova temelj je njihovog umjetničkog stvaralaštva.
Izložba prezentira radove različitih medija, od fotografija, kiparskih radova i objekata do interaktivnih instalacija. Iako su na prvi pogled radovi potpuno različiti jedni od drugih zajednički nazivnik koji ih povezuje u cjelinu je eksperimet. Eksperimenti se uobičajeno provode u znanstvenim laboratorijima u kojima se proučavanju i istražuju određene pojave u kontroliranim uvjetima. Mijenjanjem varijabli u eksperimentu dobivaju se različiti rezultati.
Radovi na ovoj izložbi prezentacija su istraživanja provedenih u umjetničkom laboratoriju.

Program se sastoji od popratnih radionica za djecu i odrasle, a bit će premijerno prikazan i eksperimentalni film koji uz to što dokumentira kreativni proces istraživanja ujedno donosi zanimljivu priču o životu u jednom mikrokozmosu.

Izložbu organizira skupina Radikalna frakcija eksperimentalnog crtanja u suradnji sa Savezom udruga KAoperativa i udrugom KA-MATRIX.

Facebook događanje

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *