Izložba Marka Hrčke u Infoshopu Karlovac

122458907_1655744187923615_8667231979560102764_n

Nakon što su crteži Marka Hrčke predstavljeni na otvorenju izložbe u Urbanom parku, kao doprinos društveno-kulturnim programima Urbanog parka, izložba je preselila u prostor Male urbane zajednice / Infoshop (1. kat), gdje će biti izložena do ponedjeljka 16. studenog.

Izložba se može pogledati svakim radnim danom, s obaveznom prijavom i najavom dan ranije na tomislav@ka-matrix.hr, s obzirom na epidemiološke uvjete i mjere.

Marko Hrčka (1981., Našice) je likovni umjetnik amater s bogatom biografijom likovnog stvaralaštva i aktivističkog djelovanja. Radovi, koji nastaju na različitim podlogama (od kartonskih pakiranja čajeva i riže, preko klasičnih papira, do preklopljenog pak papira) i različitim tehnikama (olovka, tuš, ugljen, pastele, kombinirane tehnike) ukazuju na različite izvore autorova stvaralaštva, područja djelovanja i inspiracije. Izložba pokriva širok spektar radova, od autoru jedinstvenih i često humorističnih radova koji su hommage stripovskoj umjetnosti (poput Hellboya ili Batmana na romobilu), studija karaktera ili anatomije, dinamičnih scene iz science ficion/fantasy svjetova, do (auto)portreta u duhu manirizma. Radove Marka Hrčke karakterizira ponajviše izrazita grafička preciznost, usredotočenost i cjelokupnost, izbalansiranost izvedbe i vrlo jasno promišljanje i uvažavanje medija koji koristi.

Program Moment kulture Infoshop Karlovac organizira KA-MATRIX – Udruga za društveni razvoj, a sufinancira Ministarstvo kulture Republike Hrvatske.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *