Izložba: Vizije Zvijezde | što vide arhitekti?

U sklopu projekta Star Voice postavlja se izložba Vizije Zvijezde (što vide arhitekti?). Otvorenje izložbe je u ponedjeljak 13.03.2017. u 19 sati u Gradskom muzeju Karlovac.

Izložbom se želi skrenuti pozornost na projekte za revitalizaciju ključnih mjesta u Zvijezdi – Trga bana Josipa Jelačića s Oružanom, Radićeve ulice, karlovačkog Veleučilišta i oboda nekadašnje tvrđave.

Na izložbi će biti predstavljen onaj dio idejnih rješenja i projekata koje su arhitekti i namijenili oku laika, dakle bez kompliciranih i većini teško razumljivih nacrta. Uz to posjetitelji će moći vidjeti i fotogaleriju postojećeg stanja u Zvijezdi zabilježenog objektivima karlovačkih fotografa. Na taj način želi se suočiti trenutno stanje s perspektivama i tako dodatno utjecati na svijest o potrebi djelovanja.

Izložba Vizije Zvijezde postavlja se u sklopu aktivnosti EU projekta STAR VOICE kojeg Udruga za društveni razvoj KA-MATRIX provodi u partnerstvu s Udrugom za razvoj političke i građanske kulture Karlovac Polka, Gradom Karlovcem, Veleučilištem u Karlovcu i Fakultetom političkih znanosti u Zagrebu.

Cilj projekta “STAR VOICE” je uključiti veći broj građana u upravljanje Zvijezdom te ojačati partnerstvo javnog i civilnog sektora. Provedeni su posebni oblici sudjelovanja građana u upravljanju javnim dobrima, a namjera im je omogućiti građanima aktivan nadzor i sudjelovanje u upravljanju gradskom jezgrom. Projekt je financiran iz IPA fonda Europske unije u vrijednosti od 152.988,07 eura.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *