Održan prvi modul radionice o javno civilnom partnerstvu

gradjani01_150U organizaciji udruge KA-MATRIX proveden je prvi modul radionice Sudjelovanje u odlučivanju kroz javno civilno partnerstvo provedene unutar projekta Partnerstvom do dobrog upravljanja.

Projekt Udruga za društveni razvoj – KA-MATRIX provodi s partnerima, udrugom Polka i Gradom Karlovcem.
Radionica je zamišljena u dva dvodnevna modula, a u prvom bilo je riječi o razlozima nesudjelovanja i neuključivanja javnosti, te stupnjevanju uključenosti građanstva u odlučivanje.
Tijekom dva dana polaznici su upoznati i s modelima dobre prakse iz Europske unije, zakonskoj regulativi u RH i mogućnostima koje pruža postojeći zakonski okvir za pristup javnim informacijama.

Partnerstvo je jedna od razina sudjelovanja u odlučivanju i predstavlja najviši oblik sudjelovanja, a podrazumijeva dijeljenje odgovornosti na svakom koraku političkog procesa donošenja odluka.

Kroz radionice želi se ojačati kapacitete građana i predstavnika lokalne samouprave za sudjelovanje u procesu donošenja odluka kroz javno-civilno partnerstvo.
U drugom modulu koji će se održati 21. i 22. svibnja sudionici će se upoznati s alatima, vještinama i potrebnim ustupcima kako bi proces sudjelovanja bio stvarni nasuprot prividnog kako bi građanski interesi bili prepoznati i prihvaćeni.
Voditeljica radionice je Mirela Travar.

više o projektu
Kroz provedbu projekta “Partnerstvom do dobrog upravljanja” želi se ojačati kapacitete lokalnih organizacija civilnog društva putem edukativnih radionica i stvaranja alata za uključivanje građana kako bi se uspostavilo javno civilno partnerstvo s lokalnom samoupravom po pitanju održivog upravljanja povijesno kulturnom baštinom grada – starom gradskom jezgrom “Zvijezda”. Projekt se odvija putem niza radionica i javnih debata u kojima će svi zainteresirani dionici imati priliku sudjelovati u transparentnom i odgovornom pristupu stvaranja i revitalizacije Zvijezde.
Projekt provodi udruga KA-MATRIX, u partnerstvu s udrugom Polka i Gradom Karlovcem. Projektna sredstva u iznosu od 162.311,14 kn su odobrena u sklopu Operativnog programa „Razvoj ljudskih potencijala“ 2007. – 2013.; Europski socijalni fond. Više pogledajte na www.ka-matrix.hr i www.kamatrix.wordpress.com.
Za dodatne informacije molimo obratite se na e-mail: info@ka-matrix.hr ili na broj telefona: 095/444 6880.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *