Otvorena izložba Industrija u galeriji #3

KA-MATRIX je u karlovačkoj galeriji ZILIK otvorio treće po redu izdanje izložbe Industrija u galeriji – Kustoski desk Virtualnog muzeja karlovačke industrije. Na izloži se mogu vidjeti fotografije iz karlovačke industrijske povijesti 20. stoljeća kao i velik broj predmeta nastalih i/ili korištenih od 19. stoljeća u Karlovcu.

Kao i prethodnih godina, građani su bili podjednako zainteresirani za izložene predmete, fotografije i video materijale od kojih se ističu predmeti nastali u metalskoj industriji, današnjem Kordunu, farmaceutskoj, a posebno iznenađenje je karlovački novac nastao sredinom 19. stoljeća.
Namjera organizatora je zadržati pažnju javnosti na industrijskom naslijeđu kroz podsjećanje građana na proizvode izrađene tijekom industrijske povijesti grada Karlovca. Izložba i kustoski desk Virtualnog muzeja pokrenuti su 2018. godine, a zbog interesa javnosti, karlovačkih tvrtki i sudjelovanja građana odlučeno je da se program nastavi u dvogodišnjem ritmu.
Izložba se može pogledati svakog dana od 17:30 do 19:30 a bit će otvorena do ponedjeljka 12.rujna.

Svi zainteresirani mogu se i dalje uključiti u izložbu ustupanjem predmeta proizvedenih i / ili korištenih u karlovačkoj industriji, promotivnim materijalima, fotografijama, video materijalima, novinskim članicima. Prikupljeni materijali bit će dokumentirani u suradnji s Gradskim muzejem Karlovac u okviru dijela Kustoski desk Virtualnog muzeja karlovačke industrije, a potom vraćen vlasnicima/cama. KA-MATRIX se i ovom prilikom zahvaljuje svim pojedinačnim donatorima – građanima koji su ustupili predmete iz vlastitih kućanstava i zbirki i na taj način doprinijeli raznovrsnosti izložbe..
Predmete se može donijeti osobno u prostorije udruge KA-MATRIX, Jurja Haulika 22, odnosno kontaktirati predstavnika udruge na 095 4446880 ili info@ka-matrix.hr koji će predmete preuzeti.
~~~~~
Industrija u galeriji #3 – Kustoski desk Virtualnog muzeja karlovačke industrije organizira KA-MATRIX – Udruga za društveni razvoj u okviru programa Nova kultura_Hibridni grad 022., s partnerom Gradskim muzejom Karlovac uz potporu zaklade Kultura Nova, Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, Grada Karlovca i Karlovačke županije uz suradnju s Centrom za pružanje usluga u zajednici Vladimir Nazor – Galerija ZILIK.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *