PlugIn 04: Verted + Speedclaw + Lyon Sonny + Gvzilla

plugin_logo25.09.2015 22:00 Mala scena Hrvatskog doma, Karlovac ///
Iduće izdanje programa PlugIn dovodi na malu Scenu Hrvatskog doma četiri izvođača: riječke metalce Verted i Speedclaw, sisačke grind/crustere Lyon Sonny i karlovački noisecore projekt Gvzilla.

Audio-vizualni projekt Verted od je prvi puta da se predstavlja u Karlovcu. Radi se o one-man bendu koji spaja death-metal s odličnim video projekcijama, a sve praćeno vrhunski dizajniranim promotivnim materijalima.

Speedclaw novo su ime na riječkoj metal sceni. Izvode originalni speed/thrash metal nalik na rodonačelnike žanra: Exciter, Testament, Metallicu (prvi album) i uz iskusnije suborce Krematorium trenutno čine vrh riječke thrash piramide. Speed metal se nakon 30 godina očito vratio u naše krajeve.

Lyon Sonny nastali su na zgarištu sisačkih grind/crust prvaka Mortar. Od proteklog benda zadržali su energiju na koju su dodali utjecaje grind corea.

Gvzilla su najnoviji karlovački noisecore projekt koji se kombinira power-violence i improvizacijske elemente.

Program PlugIn organiziraju i planiraju sami polaznici radionica na kojima su mladi sudionici usvajali znanja i vještine o kritičkom razmišljanju, planiranju i intervencijama u javnim prostorima kao i planiranju i organiziranju akcija. Radionice su popraćene izložbama, a određene su i buduće aktivnosti polaznika. Polaznici su odlučili samostalno organizirati nekoliko koncerata manje znanih bendova koji će nastupiti u javnim prostorima u Karlovcu.

Program Plug In osmišljen je unutar projekta Mladi u javnim prostorima kojim se želi doprinijeti aktivnom sudjelovanju mladih ljudi u kritičkom promišljanju i osmišljavanju programa u javnim prostorima.
Projekt provodi udruga KA-MATRIX u partnerstvu s Gimnazijom Karlovac i Platformom 9.81 iz Splita, provodi uz potporu Grada Karlovca i Ministarstva socijalne politike i mladih, a tehničku pomoć u provedbi programa Plug In 04 daju Studio 8, Poluga i Kino klub Karlovac.

Više o projektu možete saznati i na stranicama udruge ka-matrix.hr, projektnoj FaceBook stranici facebook.com/mladiujavnimprostorima, dok se ovo događanje može popratiti i na FaceBook eventu .

Više informacija drugim projektima udruge KA-MATRIX pogledajte na www.ka-matrix.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *