Projekcija i predstavljanje festivala Uhvati film u Infoshopu Karlovac

foxiinfoshop_transpponedjeljak, 26.9.2016 u 16:00, vege klub Chandra // MUZA
KA-MATRIX u okviru programa Infoshopa Karlovac Moment kulture organizira predstavljanje filmskog festivala Uhvati film. Predstavljanje festivala uz projekciju održat će se u ponedjeljak, 26. rujna s početkom u 16:00 sati u MUZA-i, Haulikova 22, u prostoru vege kluba Chandra. Festival će predstaviti Denis Pilepić iz riječke udruge Spirit koja je organizator projekcija za Hrvatsku.

Uhvati film je međunarodni filmski festival kratkih filmova (do 30 minuta) koji tematizira pitanja invaliditeta. Zanimljivost ovog festivala je da u filmovima glume i/ili su autori upravo same osobe s invaliditetom. Festival je od samih početaka i osmišljen od osoba s invaliditetom.
Jednom godišnje u partnerstvu s novosadskom organizacijom Parnas objavljuje se Natječaj i primaju novi filmovi od kojih žiri odabire afirmativne, originalne i kvalitetne koji se potom prikazuju široj publici u više od trideset gradova obje države. Festival se iz Rijeke proširio u više gradova u Hrvatskoj pa je Uhvati film do sad gostovao u Osijeku, Fužinama, Zagrebu, u srednjim i osnovnim školama i udrugama civilnoga društva. Projekcije se priređuju kroz platformu Klubtura kao i spontanim širenjem, van platforme, a ovo će biti premijerno prikazivanje u Karlovcu.
Projekcijama filmova na temu invaliditeta želi se doprinjeti boljem razumijevanju načina i kvalitete življenja općenito, ne samo u kontekstu invaliditeta, ali i potreba osoba s invaliditetom kako bi se na taj način omogućila bolja integracija u društvo. Autori filmova ili pojedini glumci su osobe s invaliditetom, pa Festival služi i kao poticaj i inspiracija drugim osobama s invaliditetom da se okušaju u filmskom stvaralaštvu ili na drugi način pokrenu vlastitu kreativnost.
Uhvati film razlikuje se od drugih festivala i po tome što se nakon svakog pogledanog filma otvara mogućnost komentiranja sadržaja ili izražavanja utisaka. Prezentacije Uhvati filma do sada su posjetile više od 30 gradova Hrvatske i Srbije (posredstvom novosadskih partnera).
Organizatori festivala tvrde kako se nakon gledanja s projekcije Uhvati filma ne izlazi se ravnodušan iz dvorane, niti se brzo zaboravljate viđeno. Slogan festivala je: Filmovi mijenjaju perspektivu!

Predstavljanje festivala Uhvati film provodi se u okviru programa Infoshop Karlovac pod nazivom Moment kulture uz potporu Ministarstva kulture RH.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *