Projekt “Poetika sudjelovanja” kreće s prvom aktivnosti

71720833_2397002633729905_3504096398981201920_nU subotu, 12.10.2019., s početkom u 18:00 h, na Maloj sceni Hrvatskog doma održat će se prva pjesnička večer “Poezija na sceni”, u sklopu kojeg će sudjelovati nagrađivana pjesnikinja Sonja Manojlović.

Pjesnička večer dio je projekta “Poetika sudjelovanja”, kojem su ciljevi produbljivanje odnosa lokalne publike sa suvremenom hrvatskom književnosti te jačanje kapaciteta mladih za sudjelovanje kao angažirane publike u kulturnom životu zajednice. Naime, pjesničku večer s gošćom će voditi i moderirati učenice Gimnazije Karlovac, primjenjujući inovativne načine razvijanja publike.

Uz pjesničku večer, u sklopu projekta sudionice će postaviti i javne čitaonice, tj. plakate za izborom poezije Sonje Manojlović iz njezinog opusa, na specifičnim mjestima u gradu, kako bi se zainteresiranim građanima omogućio nezavisni, slobodni i spontani pristup suvremenoj književnosti te unaprijedila kvaliteta života.

 

SONJA MANOJLOVIĆ, gošća prve “Poezije na sceni”, rođena je u Zagrebu, 15. ožujka 1948. Na Filozofskom fakultetu u Zagrebu završila je filozofiju i komparativnu književnost. Objavila brojne knjige poezije, te knjigu proze. Objavila je 17 pjesama poezije i proze. Pjesme su joj uvrštavane u antologije, nagrađivane i prevođene na dvadesetak jezika (albanski, bengalski, danski, engleski, esperanto, francuski, grčki, japanski, katalonski,kineski, mađarski, makedonski, njemački, poljski, rumunjski, ruski, slovenski, španjolski, švedski, talijanski, ukrajinski), uključujući i knjige izabranih pjesama na engleskom, francuskom, poljskom i rumunjskom jeziku.

Za svoje stvaralaštvo primila je 11 pjesničkih nagrada, uključujući Goranov vijenac za pjesnički opus i ukupan doprinos hrvaskoj književnosti (Zagreb, 2016.), nagradu za pjesnički doprinos svjetskoj poeziji (Kalkuta, 2015.), nagradu za izvrsnost u poeziji (Osaka, 2014.), nagradu Grada Zagreba za jedan od najrelevantnijih tragova u suvremenoj hrvatskoj poeziji u kojoj je kontinuirano prisutna nekoliko desetljeća (Zagreb, 2013.) i druge.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *