Radionica Sudjelovanje u odlučivanju kroz javno civilno partnerstvo

oruzana_0111./12.05. // 21.05. – 22.05. 10 – 14:00 Mala urbana zajednica – MUZA [Haulikova 22/24. Karlovac] //
KA-MATRIX organizira radionicu Sudjelovanje u odlučivanju kroz javno civilno partnerstvo. Ovo je treća i ujedno završna radionica u sklopu projekta “Partnerstvom do dobrog upravljanja”. Radionica će se održati u dva termina: prvi termin – 11./12.05. od 10:00 do 14:00 sati te drugi termin, 21. i 22.05. također u trajanju od 10:00-14:00 sati.

Radionice će se održavati u zgradi MUZA (Mala Urbana Zajednica), Jurja Haulika 22-24, 47 000 .
Kroz radionice želi se ojačati kapacitete građana i predstavnika lokalne samouprave za sudjelovanje u procesu donošenja odluka kroz javno-civilno partnerstvo. Na ovaj način sudionici će steći znanja o participativnim modelima sudjelovanja građana/ki i relevantnih dionika u procesu donošenja odluka, upoznati modele dobre prakse iz Europske unije te upoznati metodološke alate za upravljanje procesima donošenja odluka u lokalnoj zajednici.

Trening će se odvijati kroz dva modula po dva dana. Partnerstvo je jedna od razina sudjelovanja u odlučivanju i predstavlja najviši oblik sudjelovanja, a podrazumijeva dijeljenje odgovornosti na svakom koraku političkog procesa donošenja odluka.

Nakon upoznavanja s pojmom javno civilnog partnerstva te znanjima i vještinama zagovaranja, posljednja radionica u ovom ciklusu donijet će mnoštvo alata, vještina i potrebnih ustupaka kako bi proces sudjelovanja bio stvarni nasuprot prividnog te kako bi građanski interesi bili prepoznati i prihvaćeni.

Radionica se odvija u sklopu projekta “Partnerstvom do dobrog upravljanja” čiji je cilj ojačati kapacitete lokalnih organizacija civilnog društva putem edukativnih radionica i stvaranja alata za uključivanje građana kako bi se uspostavilo javno civilno partnerstvo s lokalnom samoupravom po pitanju održivog upravljanja povijesno kulturnom baštinom grada – starom gradskom jezgrom “Zvijezda”. Projekt se odvija putem niza radionica i javnih debate u kojima će zainteresirani dionici imati priliku sudjelovati u transparentnom i odgovornom pristupu stvaranja i revitalizacije Zvijezde.

Facilitatorica radionice biti će Mirela Travar, dugogodišnja iskusna trenerica iz Mreže mladih Hrvatske.

Broj mjesta je ograničen, pa pozivamo zainteresirane da  potvrdu dolaska s imenom i prezimenom te kontaktom dostave elektroničkom poštom na info@ka-matrix.hr ili telefonski na 095/444 6880, najkasnije do 06.05.2015. godine.

Projekt provodi udruga KA-MATRIX, u partnerstvu s udrugom Polka i Gradom Karlovcem.
Projektna sredstva u iznosu od 162.311,14 kn su odobrena u sklopu Operativnog programa „Razvoj ljudskih potencijala“ 2007. – 2013.; Europski socijalni fond (Mikro projekti podrške inovativnim aktivnostima malih organizacija civilnog društva za lokalni razvoj).

Više informacija na www.ka-matrix.hr.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *