Radionice i izložba Reciklažne instalacije u suvremenom društvu by Tanja Blašković

05.-09.11.2019. Mala scena HD, Karlovac ///
KA-MATRIX u okviru ovogodišnjeg programa Nova kultura _ Hibridni grad 019. od 5. do 7. studenog organizira gostovanje poznate riječke umjetnice i pedagoginje Tanje Blašković koja će održati radionice za djecu i odrasle na temu recikliranja plastike.

U okviru svog gostovanja umjetnica će kroz rad s djecom (i odraslima) korištenjem recikliranog materijala (plastične vrećice) proizvesti reciklažne radove i instalacije kojima će se osim umjetničkim i kreativnim izražavanjem sudionicima skrenuti pažnja o potrebi očuvanja okoliša i mogućnostima pretvaranja umjetnosti u svakodnevni aktivizam.

Radovi će biti postavljeni na Maloj sceni HD, a potom i prostorima karlovačkih osnovnih škola.

Radionice su prvenstveno namijenjene osmoškolcima (5. studeni od 11:30 i 17:30), a u slučaju većeg interesa organizirat će se i radionica za odrasle i to 5.11. u večernjim satima.

Izložba radova nastalih na radionicama i razgovor s gostujućom umjetnicom i voditeljicom radionica bit će idućeg dana, u srijedu, 06.11. s početkom u 17:00, a izložba će se na Maloj sceni HD moći pogledati do 9.11.2019. nakon čega je zamišljeno da izložba putuje po osnovnim školama i udrugama u Karlovcu i Karlovačkoj županiji.

Prijave i informacije o radionici moguće su putem maila info@ka-matrix.hr ili na mobitel 0954446880

FACEBOOK

O autorici: Tanja Blašković rođena je u Rijeci, a 2011.godine završava Školu za primijenjenu umjetnost i dizajn u Puli te upisuje Akademiju primijenjenih umjetnosti u Rijeci gdje 2017. godine stječe titulu magistre likovne pedagogije. Aktivno izlaže u Hrvatskoj i inozemstvu te radi na organizaciji i provedbi raznih umjetničkih projekata, od uređenja fanzina do radionica s djecom.

Radionice i izložbu radova organizira udruga KA-MATRIX u okviru programa Nova kultura _ Hibridni grad 019. uz potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Grada Karlovca i Karlovačke županije i pomoć Saveza udruga KAoperativa.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *