helena rubcic

Say / Reci – prostorna instalacija / izložba

15.06.2019. 20.00 Mala scena HD, Karlovac ///
KA-MATRIX organizira novo događanje programa Nova kultura_Hibridni grad 019., prostornu instalaciju zagrebačke umjetnice Helene Rubčić pod nazivom Say, koje će se održati na Maloj sceni Hrvatskog doma. Otvorenje je u subotu, 15. lipnja u 20 sati.

Instalacija Say nastala je kao rezultat preispitivanja, nesigurnosti i susprezanja od izražavanja i izgovaranja vlastitih razmišljanja. Kroz instalaciju Say temu autocenzure i straha od izražavanja autorica prikazuje vlastitim autocenzuriranim tekstovima. Na taj način želi što iskrenije izraziti svoje intimne osjećaje i vlastita stanja uma, te ih barem na trenutak prenijeti na promatrača.
Instalacijom Say autorica se premijerno predstavlja i karlovačkoj publici.

O autorici

Helena Rubčić nakon završene Škole primijenjene umjetnosti i dizajna u Zagrebu, smjera fotografskog dizajna 2014. godine upisuje Studij Kiparstva Akademije likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu. Dobitnica je dvije Pohvalnice Akademije likovnih umjetnosti za uspješan rad. Sudjelovala je na izložbi studenata u Klovićevim dvorima, 2016. godine sa skulpturom Vrtlog. Na međunarodnoj žiriranoj izložbi GrisiaYouth 2017 u Rovinju 2017. osvojila je drugu nagradu za rad Sjećanje na Lisabon. U sklopu projekta Svijetle pruge u Bjelovaru postavlja 2017. godine skulpturu Plamen te iduće godine skulpturu Lumina. Skulptura Aglomeracija sjećanja izložena je na izložbi Venientes u sklopu 34. Salona mladih, a 2018. godine izlaže na grupnoj izložbi u zagrebačkoj galeriji Šira. Godine 2018. imala je samostalnu izložbu u Galeriji Sv.Toma.

FACEBOOK

Izložbu/instalaciju organizira udruga KA-MATRIX u okviru programa Nova kultura _ Hibridni grad 019. uz potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Grada Karlovca i Karlovačke županije i pomoć SU KAoperativa

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *