Revitalizacija karlovačke “zvijezde” u suradnji civilnog društva i Grada Karlovca

Udruga KA-Matrix u suradnji s udrugom Polka i Gradom Karlovcem u Hrvatskom domu organizirala je radionicu Javno civilno partnerstvo. Na radionici su sudionici dobili osnovna znanja o valorizaciji, mogućnostima i važnosti zaštite i održavanja kulturno-povijesne baštine, te važnosti suradnje građana i jedinica lokalne samouprave u društvenom razvoju kroz ostvarivanje javno civilnog partnerstva.

Voditelj radionice, Davor Mišković iz riječke udruge Drugo more kroz mnoge je primjere dobre prakse kroz kontinuirani dijalog s prisutnima otvorio niz tema važnih po pitanju odlučivanja u obnovi karlovačke gradske jezgre.
Sudionici su u drugom dijelu radionice sagledali više modela upravljanja gradskom jezgrom, a kroz praktičan rad u grupama određeni su zainteresirani dionici i mogući načini organiziranja upravljanja ovakvom cjelinom. Ovaj drugi dio upravo je otvorio mnoga nova pitanja koja će se, vjerujemo, tematizirati i u idućim radionicama koje će se odvijati u okviru ovog, ali i drugih projekata udruge KA-MATRIX i partnera.

Ovo je potvrdila i pročelnica gradskog odjela za prostorno uređenje, gradnju i zaštitu okoliša, Martina Furdek Hajdin najavivši namjeru Grada Karlovca o pokretanju građanskog foruma i radionica u smjeru povezivanja dionika kako bi se dobio konsenzus oko daljnjeg razvoja “Zvijezde”.

Uz to sudionici radionice predložili su korištenje novih tehnologija kao jedan od načina koji će ubrzati komunikaciju građana i predstavnika jedinica lokalne samouprave.

Zaključeno je da u civilno javno partnerstvo dionici ulaze sukladno vlastitim resursima, dok je preporuka udrugama da nastave zagovarati koncepciju za koju se odluče.

—-
Radionica je provedena u sklopu projekta “Partnerstvom do dobrog upravljanja” čiji je cilj ojačati kapacitete lokalnih organizacija civilnog društva putem edukativnih radionica i stvaranjem alata za aktivno uključivanje građana. Projekt se odvija putem niza radionica i javnih debate u kojima će svi zainteresirani dionici imati priliku sudjelovati u transparentnom i odgovornom pristupu stvaranja i revitalizacije Zvijezde.

Zainteresirani za projekt i buduće aktivnosti mogu nam se obratiti na e-mail: info@ka-matrix.hr ili telefon 095/444 6880.

Projektna sredstva u iznosu od 162.311,14 kn su odobrena u sklopu Operativnog programa „Razvoj ljudskih potencijala“ 2007. – 2013.; Europski socijalni fond.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *