A/V glitch instalacija TV wall u galeriji Filodrammatica

17.12.2019. 19:00 galerija Filodrammatica, Rijeka ///
Audio video glitch instalacija TV Wall – digital to analog će nakon Pule biti postavljena u riječkoj galeriji Filodrammatica u utorak 17.12.2019. s početkom u 19.00 sati.

U Rijeci će biti postavljena TV wall instalacija od 30-ak CRT televizijskih ekrana koji, osim priče o vremenu prije mobitela kad je televizijski aparat bio centralno mjesto druženja obitelji i najpopularnija zabava, služe kao poligon za istraživanje mogućnosti estetike greške u televizijskom signalu. Signali se generiraju se kroz DIY video player Recurboy, VHS rekorder i DV video kameru, a moduliraju kroz set uređaja nastalih u kućnim ili geekovsko / fanovskim radionicama, Ave Mod 2 , Solarizzator i trash video mikser.
Instalacija će biti predstavljena uz live nastup audio i video umjetnika, a moći će se pogledati svaki radni dan do početka 2020. godine kad se seli u Čakovec.

Poziv za sudjelovanje otvoren je svima zainteresiranima, bez obzira na predznanje iz rada s elektroničkim uređajima, konzumerskom elektronikom i/ili video artom. Uključiti se može kroz pomoć u postavljanju i pokretanju instalacije, emitiranju vlastitih video uradaka, kroz spajanje vlastite uređaja (VHS, DVD plejere, stare video kamere i sl.) odnosno modulirajući sliku kroz različite elektroničke uređaje.

Instalacija je prvi puta predstavljena na radionicama u Karlovcu kroz sedmodnevnu Free Art Glitch rezidenciju udruga KA-MATRIX i Format C unutar programa Nova kultura _ Hibridni grad.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Aktivnost TV Wall – digital to analog provodi se unutar ESF projekta DKC-HR: Mreža društveno-kulturnih centara čiji je nositelj Savez udruga Klubtura.
Aktivnost provodi udruga KA-MATRIX u suradnji sa Savezom udruga Rojc iz Pule, Savezom udruga KAoperativa iz Karlovca, riječkim Savezom udruga Molekula i Platformom za društveni centar Čakovec.
Projekt “DKC-HR: Mreža društveno-kulturnih centara” provodi Savez udruga Klubtura u partnerstvu s Pogonom – Zagrebačkim centrom za nezavisnu kulturu i mlade, Platformom za Društveni centar Čakovec, Savezom udruga KAoperativa, Platformom Doma mladih, Art radionicom Lazareti, Savezom udruga Molekula i Savezom udruga Rojca. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Sadržaj teksta isključiva je odgovornost Saveza udruga Klubtura.

Facebook event
više informacija na mail info@ka-matrix.hr ili telefon 095444688

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *