TV Wall ide u Čakovec

TVWall Rijeka 1712202024.01.2020. 18:00 Scheier, Čakovec ///
Nakon Karlovca, Pule i Rijeke TV Wall će biti postavljen u Čakovcu, u zgradi Scheier. Otvorenje je u petak, 24.01. u 18:00 sati.

Posjetitelji će na otvorenju izložbe udruge KA-MATRIX imati priliku vidjeti live act audio i video umjetnika za koje će instalacija TV wall biti scenografija

OTVORENA VRATA IZLOŽBE: ut – sub od 9:00 do 14:00 sati

INSTALACIJA TV WALL sastoji se od 30-ak odbačenih CRT TV prijamnika koji spojeni na DIY (“uradi sam”) elektroničke uređaje postaju participativna umjetnička radna stanica, posveta analognom televizijskom dobu i mjesto istraživanja mogućnosti
analogne glitch estetike. Televizijski uređaji ovom prilikom ne primaju signale putem antene, već program – sliku kao medij umjetničkih radova – stvaraju sami posjetitelji i tako kreiraju postav koji odolijeva “posttelevizijskom” dobu u kojemu se publika sve više usmjerava na mobilne telefonske uređaje i prijenosna računala dok katodni uređaji kao nekadašnje centralno sredstvo informiranja, edukacije i zabave cijele porodice odlaze u drugi plan.

U sklopu izložbe u petak 24.1., od 15 do 18 sati u zgradi Scheier, prije samog otvorenja, održavat će se Radionica: TV Wall digital to analog. Na radionicu su pozvani svi zainteresirani za rad i igru na spajanju tehnologije i umjetničkog izražavanja, a nikakvo predznanje nije potrebno.

Prijave za radionicu idu putem maila: info@drustvenicentar.hr

Program radionice sastoji se od upoznavanja s DIY opremom i idejom postavljanja i pokretanja TV walla (zida televizijskih prijemnika) te spajanja različitih uređaja putem kojih se kreira sam sadržaj, a sudionici će se kroz radionicu imati priliku uključiti u postavljanje, pokretanje i rad na umjetničkoj/recycle instalaciji.

Instalacija je prvi puta postavljena u okviru nterdisciplinarnog programa u suvremenoj kulturi Nova kultura _ Hibridni grad koji KA-MATRIX organizira od 2014. godine kako bi se na kritičan i kreativan način preispitivao društveni angažman kroz suvremenu umjetnost. Program dovodi nove i inovativne programe koji otvaraju i stvaraju nova mjesta interakcije u suvremenoj umjetnosti, razvijaju komunikaciju s publikom kroz kritično promišljanje javnih neiskorištenih prostora; koriste se novi formati u shvaćanju umjetnosti i kulture te se bavi pitanjem promišljanja korištenja javnih prostora za interdisciplinarne prakse.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Aktivnost TV Wall – digital to analog provodi se unutar ESF projekta DKC-HR: Mreža društveno-kulturnih centara čiji je nositelj Savez udruga Klubtura.
Aktivnost provodi udruga KA-MATRIX u suradnji sa Savezom udruga Rojc iz Pule, Savezom udruga KAoperativa iz Karlovca, riječkim Savezom udruga Molekula i Platformom za društveni centar Čakovec.
Projekt “DKC-HR: Mreža društveno-kulturnih centara” provodi Savez udruga Klubtura u partnerstvu s Pogonom – Zagrebačkim centrom za nezavisnu kulturu i mlade, Platformom za Društveni centar Čakovec, Savezom udruga KAoperativa, Platformom Doma mladih, Art radionicom Lazareti, Savezom udruga Molekula i Savezom udruga Rojca. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Sadržaj teksta isključiva je odgovornost Saveza udruga Klubtura.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *