TV Wall se vraća u Karlovac

14.-21.02.2020. Mala Scena HD, Karlovac ///
TV Wall je putujuća instalacija / radionica nastala u Karlovcu kroz sedmodnevnu Free Art Glitch udruga KA-MATRIX i Format C u okviru programa Nova kultura _ Hibridni grad. Nakon mini turneje u Puli, Rijeci i Čakovcu TV Wall vraća se na Malu scenu HD gdje će biti predstavljen u subotu 15.2.2020. od 20:00 sati.

Svi zainteresirani mogu se pridružiti u postavljanju instalacije već u petak u poslijepodnevnim satima, a otvaranje instalacije bit će u subotu u večernjim satima.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

TV WALL: Digital to Analog je istovremeno izložba posvećena televizijskom dobu, TV instalacija, radionica i poligon za istraživanje mogućnosti odbačenih televizijskih uređaja te scenografija za različita kulturna i društvena događanja s naglaskom na estetiku glitcha i noise kulturu.

TV wall – Instalacija se sastoji od 20-ak CRT televizijskih ekrana koji, osim priče o vremenu prije mobitela kad je televizijski aparat bio centralno mjesto druženja obitelji i najpopularnija zabava, služe kao poligon za istraživanje mogućnosti estetike greške u televizijskom signalu. Sam signal generira se kroz alternativne video plejere i zastarjele video kamere, a modulira kroz set DIY uređaja nastalih u kućnim ili geekovsko / fanovskim radionicama.

Sudjelovanje u izradi i radu otvoreno je svima zainteresiranima, bez obzira na predznanje iz rada s elektroničkim uređajima, konzumerskom elektronikom i/ili video artom. Uključiti se možete kroz pomoć u postavljanju i pokretanju instalacije, emitiranje vlastitih video uradaka, spajajući vlastite uređaje (VHS, DVD plejere, stare video kamere i sl.) odnosno modulirajući sliku kroz uređaje koji će biti predstavljeni.

Instalacija će biti predstavljena uz live nastup karlovačkih A/V umjetnika, a moći će se pogledati svaki radni dan do 22.02.2020.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Aktivnost TV Wall – digital to analog provodi se unutar ESF projekta DKC-HR: Mreža društveno-kulturnih centara čiji je nositelj Savez udruga Klubtura.
Aktivnost provodi udruga KA-MATRIX u suradnji sa Savezom udruga Rojc iz Pule, Savezom udruga KAoperativa iz Karlovca, riječkim Savezom udruga Molekula i Platformom za društveni centar Čakovec.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Projekt “DKC-HR: Mreža društveno-kulturnih centara” provodi Savez udruga Klubtura u partnerstvu s Pogonom – Zagrebačkim centrom za nezavisnu kulturu i mlade, Platformom za Društveni centar Čakovec, Savezom udruga KAoperativa, Platformom Doma mladih, Art radionicom Lazareti, Savezom udruga Molekula i Savezom udruga Rojca. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Sadržaj teksta isključiva je odgovornost Saveza udruga Klubtura.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
PROGRAM
POSTAVLJANJE INSTALACIJE: petak, 14.02. od 16:00 sati
OTVORENJE: subota 15.02. do 20:00 sati
OTVORENA VRATA ponedjeljak – petak od 9:00 do 17:00 sati

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *