Free art glitch događanje u Karlovcu

glitch2016_ka_fb02.-06.10.2016. infoshop karlovac//mala scena hrvatskog doma///
KA-MATRIX i Format C organiziraju prvi Free art – glitch događaj u Karlovcu, okupljanje koje se bazira na multimedijskim radovima koji kombiniraju video, zvuk i sliku. Okupljanje glitch umjetnika održat će se od nedjelje, 2. listopada do četvrtka, 5. listopada u Karlovcu, u prostorima Infoshopa Karlovac (MUZA, Haulikova 22, 1.kat) i male scene Hrvatskog doma.

Glitch umjetnici će se okupiti u nedjelju, 2. listopada u Infoshopu gdje će nastaviti s radom i idući dan, ponedjeljak, 3. listopada. U večernjim satima, od 20:00 sati na maloj sceni Hrvatskog doma bit će otvorena izložba glitch umjetnosti međunarodnih autora koji svoj rad baziraju na copyleft principima, prikupljene kroz dosadašnji rad organizatora. Izložba će se moći pogledati do srijede, 5. listopada, i to od 17 do 20 sati kad završava razgovorom s okupljenim umjetnicima (artist talk) gdje će se prezentirati radovi nastali tijekom četiri dana.

“free_art_-_glitch” program organizira KA-MATRIX – udruga za društveni razvoj u suradnji s UO Format C, u okviru projekta Nova kultura _ Hibridni grad .016. uz potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Zaklade Kultura nova i Grada Karlovca.

Facebook event –>

Vrijeme četverodnevnog rezidencijalnog programa namijenjeno je umrežavanju i razmjeni znanja, te prezentaciji rada rezidenata putem javnog artist talka na kojem će okupljeni govoriti o ideologijama i načinima provođenja individualnih praksi koje podržavaju ili generiraju free (slobodnu) umjetnost. Javnim razgovorom s autorima želi se pojasniti kontekst i izvorišne točke za nastanak i predstavljanje ovakvog tipa umjetnosti, te mogućnosti za vaninstitucionalno samoproduciranje bazirano na besplatnim repozitorijima, open source i/ili free softveru i web
platformama.

***

* Copyleft je set metoda za stratešku primjenu autorskog prava, kojima se reprodukcija, modifikacija i/ili distribucija autorskih djela definiraju u domeni slobodne kulture.

** Glitch je umjetnost namjerne greške, oštećenih ili neispravnih digitalnih datoteka; estetika neočekivanog u tehnološkim procesima, koja vlastitom nasumičnošću razotkriva unutrašnjost računalnih sustava. Glitch umjetnici namjerno stvaraju slučajnost eksperimentirajući vizualnim i digitalnim kôdom i time u pukotinama novih medija kreiraju novu kulturnu sintaksu digitalne pismenosti.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *