Free_art_-_glitch/2: poziv za rezidencijalni program

22.-26.6.2017 Karlovac
KA-MATRIX i Format © pozivaju autore i autorice koji djeluju na području RH da se prijave za sudjelovanje u rezidencijalnom/diskurzivnom programu s pratećim javnim predstavljanjem djela. Rezidencijalno gostovanje održava se od 22. do 25. lipnja u Karlovcu, u prostorima MUZA – Mala Urbana Zajednica / Infoshop Karlovac i karlovačkom Trgu bana Jelačića.

Prijave su otvorene do 10. lipnja 2017., na info@ka-matrix.hr. U prijavi je potrebno navesti:
(1) vlastito (i scensko) ime i prezime,
(2) polazno mjesto putovanja,
(3) kratku biografiju,
(4) primjer autorske prakse i (5) kratku autorsku izjavu relevantne za temu rezidencije.

Poziv je usmjeren autori(ca)ma koji/e djeluju u polju (audio-)vizualne digitalne kulture (umjetnosti, računarstva, dizajna, organizacije, edukacije, povijesti umjetnosti, …) bazirane na copyleft* principima, s naglaskom na glitch** tematici, tehnici i taktici inovativnog i inkluzivnog korištenja tehnologije.

Rezidentima iz drugih gradova priključit će se učenici – sudionici projekta Mladi u javnim prostorima – odlučivanjem kroz placemaking.

Vrijeme četverodnevnog rezidencijalnog programa namijenjeno je umrežavanju, suradnji i razmjeni znanja o ideologijama i načinima provođenja individualnih praksi koje podržavaju ili generiraju free (slobodnu) umjetnost, te prezentaciji praxisa rezidenata putem postavljanja tematske privremene multimedijske instalacije u javnom prostoru grada Karlovca.
Za rezidencijalni program bit će odabrano najviše troje autora i/ili autorica, o čemu će biti obaviješteni do 12. lipnja 2017. godine.
Troškovi puta (unutar RH, najniže tarife), dijeljeni smještaj i osnovna tehnička oprema za postav instalacije su osigurani.

***
Facebook

***
“free_art_-_glitch” program organizira KA-MATRIX – udruga za društveni razvoj u suradnji s umjetničkom organizacijom Format C, u okviru projekata Inquiry Inc.[2017], Nova kultura _ Hibridni grad .017, U potrazi za izgubljenim – Hibridna okruženja i Mladi u javnim prostorima – kreativni placemaking.

Projekt se održava uz potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Zaklade Kultura nova, Ministarstva znanosti i obrazovanja, Hrvatske banke za obnovu i razvoj, Grada Karlovca i Karlovačke županije.

***

Više informacija na denis@ka-matrix.hr ili 095 444 6880

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *