TTYL – u potrazi za izgubljenim // multimedijalna izložba / projekcija video rada

djeca_crtaju_bos15.06.2017 17:00 Stari grad Bosiljevo ///
KA-MATRIX u okviru projekta U potrazi za izgubljenim – Hibridna okruženja organizira multimedijalnu izložbu radova pod nazivom TTYL – u potrazi za izgubljenim. Program će se održati u četvrtak, 15. lipnja u prostorima Starog grada Bosiljevo s početkom u 17 sati.

Izložba je rezultat višemjesečnog kolaborativnog projekta osmišljenog kako bi se tematiziralo napuštene i nekorištene prostore kulturne baštine uz primjenu novih medija i tehnologije kroz suvremeni format umjetnički izraz. Na izložbi će biti izložene fotografije Anamarije Podrebarac na kojima su zabilježeni interijeri dvorca. Fotografije su obilježene intervencijama učenika osnovnih škola, te korištene kao materijal za video rad Tally Rayne Adams. Učenici su na radionici održanoj u školi na pripremljenim fotografijama ostavili vlastite poruke i dali svoje viđenje starog grada, kako ga danas vide i koju bi mu namjenu dali, od turističke i kulturne do kulisa za snimanje povijesnih i “fantasy” filmova.
Ovo je ujedno i smisao projekta i izložbe u Starom gradu Bosiljevo – ukazati na mogućnosti povremenog korištenja zaštićene kulturne baštine za programe suvremene kulture, kao i međusobnog nadopunjavanja različitih vidova izražavanja, fotografije, videa i društvenog uključivanja mladih u pitanja svoje zajednice.

Izložba se održava na Dan općine Bosiljevo, a posjetitelji će ovom prilikom moći razgledati dio dvorca: dvorište i dio prostorija u kojima će biti postavljene projekcije video rada.

KA-MATRIX zahvaljuje Osnovnoj školi Bosiljevo i Općini Bosiljevo na suradnji. Program se provodi kroz projekt “U potrazi za izgubljenim-Hibridna okruženja uz financijsku potporu Hrvatske banke za obnovu i razvitak.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *