Infoshop: Platforma Welcome!

02.11.2015. 18:00 sati Infoshop (Haulikova 22, Karlovac) ///
Infoshop (MUZA, Haulikova 22, Karlovac) započinje aktivnosti u studenom predstavljanjem platforme Welcome!/Dobrodošli! koja od samih početaka na mnoge načine olakšava naporan put tisućama izbjeglica koji su napustili ratom zahvaćena područja Sirije, Iraka i drugih bliskoistočnih zemalja kao i svima drugima kojima je pomoć potrebna obzirom da ne rade razliku u tome koji je uzrok bijega….

O situaciji “na prvoj crti” prihvata izbjeglica u Slavoniji, hrvatsko-slovenskoj granici, zagovaranjima i aktivnostima u Zagrebu, razlozima njihovog napuštanja svojih domova, prijeti li Hrvatskoj i Europi islamizacija društva, jesu li izbjeglice opasnost za europsku kulturu i mnogim drugim pitanjima vezanima za ovu goruću temu govoriti će Sanja Burlović i Sunčica Brnardić članice zagrebačke udruge AKC Attack!, Centra za mirovne studije i aktivistice inicijative Dobrodošli!.

o platformi Welcome! / Dobrodošli!

“Međunarodna inicijativa Welcome! smatra Europu suodgovoornom za rat, te ekonomsko i društveno uništenje zemalja “bliskog istoka” što je tisuće ljudi prislilio na bijeg. Zbog toga osjećaju odgovornost pomoći ljudima u nevolji koja ih je nagnala na težak put prema slobodnijem i dostojanstvenijem životu. Platforma se ne slaže s europskim graničnim režimom kojim se omogućuje sloboda kretanja i prava samo građanima privilegiranih bogatijih država. U okviru mreže Antirasističkog fronta bez granica uspostavljena je platforma dobrodošlice s namjerom informiranja izbjeglica i migranata o mogućnostima i situaciji u pojedinoj državi u kojoj se zateknu te solidiziranje javnosti za uspostavljanje društva jednakosti za sve”.

Program organizira Udruga za društveni razvoj KA-MATRIX u okviru programa Moment kulture karlovačke Male knjižnice nezavisne kulture – Infoshopa uz potporu Ministarstva kulture RH.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *